3F Liga-optakt: Fortuna Hjørring går efter the Double

0
827

Fortuna Hjørring har opskriften klar for et succesfuldt forår. På trods af den hårde konkurrence fra Brøndby og Skovbakken er målet klart. Fortuna Hjørring går efter at tage begge titler med til Nordjylland. Vi fik en snak med cheftræner Jakob Borup om den kommende forårssæson.

Af Simon Stjerne Hansen

Fortuna Hjørring er et af tre hold der allerede virker som en stensikker deltager i 3F Ligaens slutspil. Men det får ikke den nordjyske topklub til at slappe af over foråret. Tværtimod. Målet er klart hos Jakob Borup, Cheftræner for Fortuna Hjørring. Brøndby IF skal vippes af førstepladsen, danmarksmesterskabet skal sikres og pokaltitlen skal bringes hjem til Hjørring fra PARKEN. 

Fortuna Hjørring har i mange år tilhørt den absolutte elite inden for dansk kvindefodbold og i de seneste sæsoner har de skiftes med Brøndby IF om at tage sig af det Danske mesterskab. Sidste år var det Brøndby der løb med trofæet, men det skal der laves om på i denne sæson hvis du spørger cheftræner Jakob Borup.

”Vi glæder os meget til forårssæsonen. Det har aldrig været mere spændende i 3F ligaen end det er nu. For første gang i mange år er der tre seriøse bejlere til mesterskabet. Brøndby er som de plejer at være, helt med fremme, men Skovbakken har også et rigtig spændende hold med en masse landsholdsspillere, så vi glæder os til at komme i gang med sæsonen” siger cheftræneren.

Nye amerikanere i Fortuna

Der har været en del afgang fra Fortuna Hjørring i vinterpausen. Der er omvendt også kommet to nye amerikanere til i form af Tiffany Weimer og Lydia Vandenberg, så generelt føler Jakob Borup at truppen er kommet styrket ud af vinterpausen.

”Vi har fået tilgang af to rigtig spændende amerikanere. Det er spillere der med det samme kan gå ind og forstærke start elleveren, så dem glæder jeg mig meget til at kunne gøre brug af. Samtidig føler jeg at vores bredde i truppen er blevet markant forstærket, idet at en del af marginalspillerne har rykket sig enormt over vinteren. Det fremgik også af vores uafgjorte resultat imod Skovbakken, hvor vi på trods af at vi skiftede ud på seks pladser, stadig holdt niveau gennem hele kampen. Det vidner om en generelt styrket trup, at vi kan sætte en ny spiller ind uden at blive markant svækket.

God opstart giver høje forventninger

Fortuna Hjørring har haft en god opstart med gode resultater i træningskampene. Senest med en 1-0 sejr over et stærkt Linköping hold. En af grundende til de formstærke resultater er en bedre forståelse af spilkonceptet, som efter et halvt år med Jakob Borup som cheftræner, efterhånden er ved at være implementeret.

”Det er tydeligt at spillerne har fået en større forståelse for hvordan jeg gerne vil have at Fortuna Hjørring spiller fodbold. Det afspejler sig også i vores opstart, hvor man kan se en større tryghed hos spillerne i vores måde at spille fodbold på. Vi vil gerne sende et signal til omverdenen om at her er et hold der stoler 100 procent på deres koncept og som kan spille fodbold på et højt niveau”.

 Fortuna Hjørring starter turneringen tre point efter topholdet Brøndby og et point foran Skovbakken. Derfor er det vigtigt at man holder sig skarpe hele vejen frem til slutspillet.

 ”Vi går selvfølgelig efter at slutte som nummer et inden slutspillet. Det er vores klare mål at forsøge at vinde hver en kamp vi spiller. Når det så er sagt så er det vigtigt at vores profiler så som Lisa-Marie Woods, Heidi Johansen og Jannie Arnth leverer på det niveau som de har gjort i efteråret. Så er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til vores chancer for at slutte i toppen af tabellen. Men det bliver en tæt kamp, som jeg glæder mig meget til.    

FAKTA OM FORTUNA HJØRRING

Cheftræner: Jakob Borup

Profiler: Jannie Arnth, Lisa-Marie Woods, Heidi Johansen

Tilgang: Tiffany Weimer (USA), Lydia Vandenberg (USA)

Afgang: Elise Kellond-Knight (AUS), Emily van Egmond (AUS), Coralie Ducher (FRA),

Leah Morales (USA), Megan Manthey (USA), Line Johansen (DAN)

Resultater træningskampe:

Fortuna Hjørring – Skovbakken 1-1

Fortuna Hjørring – Aalborg Freja U17 (Drenge) 0-6

Fortuna Hjørring – Linköping 1-0

Forårsprogram:

25. marts kl. 13.00: Fortuna Hjørring – Vejle, Hjørring Stadion

09. april kl. 14.00: Brøndby IF – Fortuna Hjørring, Brøndby Stadion

15. april kl. 13.00: Fortuna Hjørring – BSF, Hjørring Stadion

21. april kl. 13.00: Sønderjyske – Fortuna Hjørring, Haderslev