Alle skandinaviske hold røg ud af Champions League

0
704
Olympique Lyonnais, som her jubler over en scoring mod Brøndby, møder Turbine Potsdam i semifinale. Foto: John Jessen Hansen
Lyon, som her jubler over en scoring mod Brøndby, møder Turbine Potsdam. Foto: John Jessen Hansen

Det bliver ikke til skandinavisk deltagelse i semifinalerne i dette års udgave af kvindernes Champions League. På trods af tre skandinaviske hold blandt de sidste otte, lykkedes det ikke for nogen af holdene at kvalificere sig til semifinalerne. Det bliver i stedet fransk, engelsk og to gange tysk på holdkortet

Af Simon Stjerne Hansen

Der var på forhånd gode chancer for en skandinavisk deltager i semifinalerne i Champions League. Det blev desværre ved lige ved og næsten for de tre skandinaviske hold Brøndby IF, Malmö FF og IFK Gøteborg, der alle måtte se sig slået ud i kvartfinalerne.

Brøndby tabte ikke overraskende også sin returkamp til Olympic Lyonnais og om end at cifrene måske var lidt misvisende i forhold til kampens forløb (0-4), var der ikke det store at sige til at de franske kvinder bookede pladsen i semifinalen med en samlet sejr på 8-0.

Anderledes spændende var det i kvartfinalen mellem FFC Frankfurt og Malmö FF. Malmö havde vundet den første kamp på hjemmebane med 1-0 og havde dermed sat et godt udgangspunkt inden returkampen. Svenskerne holdt også fint stand i returkampen og vi skulle frem til det 66. minut før tyskerne bragte balance i regnskabet. Derved lignede det længe forlænget spilletid, men i de døende minutter dukkede den kun 17-årige Silvana Chojnowski op og gjorde det til 2-0. Malmö satsede derefter alt for at fremtvinge det altafgørende udebanemål der kunne sende dem videre, men i stedet blev det til 3-0 i overtiden på hovedstød af Garefrekes. Dermed er Frankfurt sikkert videre til semifinalen med en samlet score på 3-1.

Her møder tyskerne de engelske mestre fra Arsenal. De havde en solid 3-1 føring med til Gøteborg fra det første opgør i England og på trods af momentvis godt svensk spil i returkampen, lykkedes det kun for svenskerne at få scoret en enkelt gang. Det blev ved det ene mål i kampen og dermed blev Arsenal klar til semifinalen mod Frankfurt.

Sidste hold i de to semifinaler er tyske FFC Turbine Potsdam. De havde ingen problemer med at ekspedere russiske FC Rossiyanka ud af turneringen med en samlet sejr på 5-0. De møder Olympic Lyonnais i den anden af de to semifinaler.

Dermed er der med sikkerhed lagt op til en ny spændende finale i år i München da de sidste to års finalister, FFC Turbine Potsdam og Olympic Lyonnais, møder hinanden i den ene af de to semifinaler.

Semifinaler (14./15. og 21./22. april)
1: Olympique Lyonnais (FRA, forsv. mester) vs 1. FFC Turbine Potsdam (TYS)
2: Arsenal LFC (ENG) vs 1. FFC Frankfurt (TYS)

Læs også: Nyt stort Brøndby-nederlag til Lyon