Danny Jung-foredrag: Sådan udvælges spillere til U16-landsholdet

0
826
Danny Jung forklarer pigerne om en træningsøvelse under søndagens træning i DBU.
Danny Jung forklarer pigerne om en træningsøvelse under søndagens træning i DBU.

80 ledere fra Sjælland og Lolland-Falster til foredrag med U16-landstræneren, som fortalte om krav til kommende og nuværende landsholdspsilere. Bagefer demonstrerede han sine træningsprincipper over for 20 U14-piger fra DBU Sjællands Øst

Af Steen Trolle

De skal kunne og de skal ville. De skal have taktisk forståelse og god teknik. De skal tage ansvar for deres egen udvikling. De må ikke være langsomme – og de skal ikke være plaget af hyppige skader.

Sådan lyder nogle af de krav, som kommende og nuværende ungdomslandsholdsspillere skal leve op til. Det fortalte U16-landsholdets træner Danny Jung, da han søndag gav et oplæg til 80 ledere og trænere fra Sjælland og Lolland-Falster, som var samlet i DBU-hovedkvarteret i Brøndby.

Formålet med mødet var at orientere om den nye turneringsstruktur, som DBU Sjælland indfører i ungdomsrækkerne efter sommerferien. Men som afslutning på mødet gik Danny Jung på scenen, og her gav han 45 minutters engageret indføring i arbejdet med at udpege og træne landets bedste fodboldtalenter:

”De spillere, som vi udvælger, er de spillere, som vi tror på kan blive A-landsholdsspillere om fem år,” fortalte Danny Jung.

Viljen er afgørende

Han forklarede, at der er mange ting, der afgør, om en talentfuld pige kan blive en dygtig landsholdsspiller. Førsteberøringer, pasninger, placeringsevne og vinderattitude er selvfølgelig vigtige elementer. Men nuværende og tidligere træningsmiljø, hjemmets opbakning og træningsparathed spiller også ind.

Og så er det helt afgørende er, at spilleren brænder for fodbold, forklarede Danny Jung:

”Hun skal ville fodbold. Som en fodboldkyndig person har sagt, så ’afgøres din succes ikke af hvad du kan, men hvad du er villig til at gøre for at nå dit mål,” sagde Danny Jung.

Fire gange om ugen – mindst

Og vilje kræver træning. Ifølge Danny Jung skal spillerne på U16-landsholdet træne fire gange om ugen med klubben, gerne suppleret med træning i skolen og med styrketræning.

”Og 75 procent af træningen skal foregå med spillere, der er lige så gode eller bedre end dig selv, f.eks. ældre spillere, på et bedre hold i en større klub eller med drenge,” sagde Danny Jung.

Hans foredrag fandt sted samtidig med, at 22 piger fra DBU Sjællands U14 Øst-samling var til træning på banerne ved siden af DBU-hovedkvarteret. Det er nogle af disse piger, der om et par år kan blive en del U16-landsholdstruppen, og søndag fik de en forsmag på hvad der venter, hvis de kommer på landsholdet.

Efter foredraget gik Danny Jung nemlig på banen og overtog træningen af U14-pigerne. Det skete for at kunne demonstrere sine træningsprincipper overfor mødedeltagerne, som kunne følge træningen fra sidelinjen og efterfølgende stille spørgsmål til Danny Jung. Træningen bestod blandt andet pasninger og førsteberøringer, en mod en situationer, overtalssituationer og genpres-aktioner.

Se billeder fra Danny Jungs træning af U14 Øst-pigerne på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Læs også: 80 ledere til info-møde om ny turneringsmodel på Sjælland

Læs også: Sådan kommer du på U16-landsholdet – interview med Danny Jung

Danny Jung fortæller ledere fra Sjælland og Lolland-Falster om udvælgelsen af piger til landsholdet.