Hillerøds U15-piger testede formen mod DBU-talenter

2
887
Der var mange nærkampe i søndagens kamp mellem HGI i gult og DBU i rødhvide landsholdsdragter.

HGI Damefodbold (Hillerød) løb med sejren, men alle løb med en god fodboldoplevelse, da HGIs bedste U15-piger søndag spillede træningskamp mod pigerne fra U14-samlingen under DBU Sjælland Øst.

Kampen, der blev spillet på kunststofbanen ved DBU-hovedkvarteret i Brøndby, sluttede 2-1 til HGI efter tre gange 25 minutter. Anne Sophie Svartstein stod for begge Hillerøds scoringer, mens Maria ”Mini” Hovmark stod for DBU-holdets reducering til 1-2.

Men resultatet var knap så vigtigt, selv om begge hold kæmpede benhårdt for sejren. Langt vigtigere var det, at både Hillerød og DBU-holdet fik chancen for at blive matchet af en modstander på et højt niveau. Som William Pedersen, der er U15-træner og talentchef i HGI, sagde efter kampen:

”For os er det en mulighed for at møde et godt hold, der vil spille fodbold. Det kan godt være, at de fleste spillere er et år yngre end vores, men de er alle sammen gode fodboldspillere, der ikke bare står og sparker bolden væk,” sagde han til FODBOLD FOR PIGER.

HGI lagde i starten af kampen et voldsomt pres på DBU-holdet. Men fra slutningen af 1. halvleg fik DBU-holdet arbejdet sig ind i kampen, som efterhånden blev en mere tæt affære med Hillerød som det toneangivende hold:

”Det var tydeligt, at DBU-pigerne fik noget mere gejst i løbet af kampen. De skulle lige vænne sig til, at der bliver skubbet mere og tacklet mere igennem på det her niveau. Men efterhånden fik de noget mere tro på tingene, og i tredje halvleg kom de ud med en helt anden indstilling, hvor de sad meget tættere på vores spillere. Dermed kan en kamp som denne også være med til at flytte dem i deres fodboldudvikling,” sagde William Pedersen.

Se billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERS facebookside.