Konkurrenter og kammerater – mød tre piger fra DBUs U14-samling for Sjælland Øst

0
1214
Ellen Haldorssen fra FC Damsø, Jo Fagerlund fra HIK/B93/Skjold og Solveig Valbjørn Knudsen fra FC Damsø.
Ellen, Jo og Solveig i en pause fra DBU-træningen.

Ellen Halldorssen, Jo Fagerlund og Solveig Valbjørn Knudsen er blandt de 25 piger, som pt. er med i DBUs U14-samling for Sjælland Øst. Forleden var de til træningssamling ved DBU-hovedkvarteret i Brøndby, hvor FODBOLD FOR PIGER mødte dem til en snak om at være konkurrenter, om DBU-træning og om fodboldambitioner

Af Steen Trolle

De er konkurrenter, men de er også kammerater, de tre piger, som sidder i sofaen i DBUs hovedkvarter i Brøndby til en snak med FODBOLD FOR PIGER om at være en del af DBUs U14-samling  for Sjælland Øst.

Jo Fagerlund fra B93/HIK/Skjold, Solveig Valbjørn Knudsen fra FC Damsø og Ellen Halldorssen fra FC Damsø er alle med i den trup på 25 piger, som lige nu kæmper om at komme blandt de udvalgte, der fra sommer går videre til U15-samlingen for hele Sjælland og som på sigt skal kæmpe om at komme med på ungdomslandshold og – måske – en dag på A-landsholdet.

Men selv om de altså kæmper mod hinanden, så er det ikke noget, der påvirker stemningen imellem pigerne. Tværtimod:

”I starten var vi mest sammen med dem, der kommer fra vores eget hold, men nu er vi sammen med alle, og når vi mødes til kampe mellem klubberne, så siger vi lige hej og giver hinanden et klap på skulderen. Så nu er vi mere kammerater end konkurrenter,” siger Jo Fagerlund.

FODBOLD FOR PIGER møder de tre spillere søndag den 26. februar, hvor U14-samlingen træner fra klokken 9-15. Om formiddagen foregår træningen under ledelse af Thomas Lesly Rasmussen, som har fulgt pigerne siden de første samlinger i Espergærde i august. Men fra sidelinjen kigger U16-landsholdets træner Danny Jung med, og samme Jung overtager træningen om eftermiddagen, hvor han skal demonstrere sine træningsprincipper for en større gruppe trænere og ledere fra Sjælland og Lolland-Falster.

Får I nerver på, når I ved at det er en landstræner, der står og kigger på?

”Lidt måske, i starten. Men efter 10 minutter tænker man ikke så meget over det. Så kører træningen bare,” siger Jo.

Samme opfattelse har Solveig Valbjørn, som var mere nervøs ved de første DBU-samlinger:

”Da vi ikke havde prøvet det så mange gange, kunne man godt være nervøs før en træning, men det er jeg ikke længere. Nu glæder jeg mig bare,” siger hun.

Ellen under eftermiddagstræningen, som blev overværet af ledere fra en række østdanske klubber.

”Alle er vildt gode”

Frem for alt er det nemlig god træning, understreger de tre piger:

”Det er rigtigt spændende. Niveauet er større end i vores egen klub, så man får større udfordringer, ” siger Ellen, der spiller på midtbanen.

”Der er ikke ingen spillere, der er ’nemme’. Alt er helt vildt gode, så det gælder om selv at præstere,” siger Jo, der spiller venstre back.

”… og når vi spiller kampe, så kan man se at alle andre er vildt gode, så man skal være meget fokuseret,” siger Solveig, der er midtbanespiller.

De mener alle tre, at de har udviklet sig som spillere via DBU-træningen:

”Jeg synes for eksempel, at jeg er blevet meget bedre til at tænke over, hvordan jeg placerer mig rigtigt på banen,” siger Ellen, mens Jo har ros til trænerne:

”Thomas (DBU-træner, red.) er god til at forklare, hvordan man skal forbedre sig. Han siger tingene lige ud, frem for at pakke dem ind. Det kan jeg godt lide,” siger hun.

Der er ingen 'nemme' modstandere til DBU-træningen, siger Jo, som her ses i en 1-mod-1-øvelse.

Vil gå hele vejen

Alle tre drømmer de om at nå langt med fodbold:

”Min ambition er at komme så langt som muligt. At gå hele vejen, dvs. at komme på landsholdet,” siger Jo.

“…og at komme til at spille i en god klub i en god række,” siger Ellen.

”..og at blive ved med at spille i DBU-regi,” fortsætter Solveig.

U14 Øst-samlingen er en af seks samlinger i landet for U14-piger. Den afløses til sommer af tre samlinger for U15-piger på hhv. Sjælland,  Fyn og Jylland. Herfra fortsætter cirka 35 piger fra sommeren 2013 i en bruttotrup for U16-landsholdet, som i løbet af året skæres ned til 20 spillere, der fra august 2014 udgør U17-landsholdet.

Se flere billeder fra DBU-træningen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.