Ny slags fodboldskole hos BSV: Prøv en uge som professionel

0
1349
BSVs direktør Claus Larsen og Bo Henriksen, der står bag fodboldcampen "Pro Football Academy".
BSVs direktør Claus Larsen og Bo Henriksen, der står bag fodboldcampen "Pro Football Academy".

Piger og drenge, som kunne tænke sig at prøve kræfter med livet som professionel fodboldspiller, får chancen i Boldklubben Søllerød Vedbæk (BSV) til sommer.

Klubben inviterer 9.-13. juli til en ny slags fodboldskole, Pro Football Academy, og her vil både elite- og breddespillere i alderen 6-17 år kunne prøve, hvordan det er at være en del af en professionel fodboldtrup.

Det er Bo Henriksen, tidligere professionel fodboldspiller og nuværende træner for Brønshøjs 1. divisionsherrer, som står bag Pro Football Academy. Han har længe haft en ide om at lave en fodboldcamp, hvor spillere og trænere med en professionel baggrund ikke bare sørger for højt niveau til træningen, men også giver børnene et kig ind i alt det andet, der følger med livet som professionel.

Stor trænerstab

“Vi vil prøve at give børnene hele pakken. Derfor opdeles deltagerne i trupper á 28-30 spillere, som alle får tilknyttet en cheftræner, to assistenttrænere, en målmandstræner, en angrebstræner, en massør, en mentaltræner og en diætist,” siger Bo Henriksen og fortæller at cheftrænerne som minimum skal have Uefa A-licens, som er den næsthøjeste træneruddannelse i Danmark.

Ud over selve fodboldtræningen, hvor den store trænerstab skal gøre det muligt at fokusere mere på “pladsspecifik træning”, som det hedder i moderne fodboldsprog, vil der også være taktikmøder og medietræning, hvor deltagerne prøver at stå foran et kamera og svare på spørgsmål fra en journalist. Desuden vil campen få besøg af superliga- og 3F Ligaspillere, der skal fungere som gæstetrænere.

“Kan blive årets camp”

“Vi tror på, at det her kan blive årets danske fodboldcamp. Det er et produkt ud over det sædvanlige, så selv om det ligger anden uge i juli, så håber vi at kunne samle deltagere fra hele landet, både drenge og piger og både bredde og elite,” siger BSVs direktør Claus Larsen.Det koster 1995 kroner at deltage i Pro Football Academy. For det beløb får deltagerne frokost og frugt hver dag samt to Hummelspillesæt og en fodbold.

Hummeltøjet kan prøves den 7. og 14. marts kl. 15-19 på Rundforbi Stadion, hvor der også er mulighed for at tilmelde sig. Ellers kan tilmelding ske via dette link.