U18: BSF prøver kræfter med tophold i USA

0
825
Årets udgave af Dallas International Girls Cup samler over 100 hold fra det meste af verden.
Årets udgave af Dallas International Girls Cup samler over 100 hold fra det meste af verden.

Det er fodbold på absolut topplan, der venter U18 DM-holdet fra Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF), når de onsdag i denne uge sætter kursen mod Dallas i USA.

For andet år i træk deltager BSF i turneringen ”Dallas International Girls Cup”, og den ugelange turnering samler en række af de bedste ungdomshold fra hele verden. Seks af USA’s 10 bedste pigeungdomshold skulle være med i turneringen, og BSF er i pulje med sidste års to finalister, FC Dallas og Classic Elite. Netop FC Dallas kender BSF i forvejen, eftersom de to hold mødte hinanden i sidste års semifinale.

U18 DM-træner John Froman.

”Vi tabte 1-0 i en kamp, hvor vi oppe imod et både fysisk og meget hurtigt spillende Dallasmandskab. Nu får vi endnu et opgør mod dem, og vi håber selvfølgelig på revanche, ligesom vi ser frem til at prøve kræfter mod Classic  Elite, som vandt sidste års turnering og er et utroligt dygtigt hold,” siger BSFs U18 DM-træner John Froman.

Han føler, at BSF er godt rustet til årets turnering. Holdet er blevet en del mere rutineret og forstærket i forhold til 2011-turneringen, hvor BSF var det eneste hold udenfor USA, der formåede at kvalificere sig til semifinalerne.

”Vi rejser af sted med 22 spillere, hvoraf mere end halvdelen er tilknyttet et ungdomslandshold. Alle spillere har gjort et solidt og godt stykke forarbejde forud for turen. Derfor har vi en tro på, at vi får en god tur med nogle gode og velspillede kampe,” siger John Froman fra BSF, der som den tredje og sidste modstander i sin pulje skal spille mod et statshold fra Oklahoma.

I alt deltager mere end 100 hold i årets udgave af Dallas International Girls Cup. Selv turneringen spilles i dagene 4.-8. april. Arrangør er Texas Reds, der i de sidste seks år er blevet ranket som USAs bedste pige- og drengeklub.

BSF rejser af sted fra Danmark den 28. marts og kommer hjem igen den 11. april – tre dage før forårets  første spillerunde i U18 DM-turneringen, hvor BSF møder Varde på udebane.

Læs  mere om Dallas International Girls Cup her.