150 Hillerød-spillere på succesrig påsketur til Holland

0
748
HGIs U13 1-piger stillede med et rent årgang 2000-hold og vandt sølv.
HGIs U13 1-piger stillede med et rent årgang 2000-hold og vandt sølv.

HGI Damefodbold fra Hillerød havde fem pokaler og en masse gode oplevelser med i bagagen, da klubben sent 2. påskedag kom retur fra tre dage i Holland, hvor Hillerød har deltaget i Hollands Girls Cup i Amsterdam.

Ikke færre end 150 spillere og 30 ledere og trænere fra 10 hold i årgangene fra U11 og op til Damesenior var med i de tre busser, som Hillerød sendte til Holland. De blev alle indkvarteret i sin egen hal, og det gav en masse gode muligheder for at styrke båndene mellem de enkelte hold og årgange i klubben, fortæller Hillerøds næstformand, John Bjørn Olsen:

Forældre sørgede for frokost til pigerne.

”Arrangementet har stor social betydning for Hillerød Damefodbold. Både for pigerne, men i høj grad også for trænerne, som på tværs af årgange og elite-bredde-holdene får mulighed for helt uformelt at drøfte træningsmetoder, samarbejde og udvikling af pigerne,” siger John Bjørn Olsen.

Rent sportsligt blev turen til Holland også en succes. Hillerød vandt Holland Girls Cup i U15 rækken og fik sølv i U13- og Dame Senior-rækkerne. I Challenge Cup, som er B-finalerne, blev det endvidere til sølv i U11- og U13-rækkerne.

Undervejs var Hillerødholdene oppe mod modstandere fra Sverige og Holland, og som John Bjørn Olsen konstaterer, så er spillestilen blandt piger i disse lande noget mere fysisk betonet:

”I Hillerød Damefodbold satses der på teknisk og udviklende fodbold og heldigvis må vi igen konstatere, at selv om vores piger får en del blå mærker og knubs vinder det gode fodboldspil i den sidste ende,” siger næstformanden.

Det var anden gang, at Hillerød deltog i Hollands Girls Cup og klubben regner det for sikkert, at de blågule farver fra Hillerød skal luftes i Holland igen i 2013.

Gruppebillede med alle Hillerøds spillere og ledere.