Brøndby klar til pokalfinalen

0
783
Lise Munk, som her ses i ligaopgør mod Fortuna, scorede på straffe mod sin gamle klub.

Årets finale i kvindernes pokalturnering 3F Cuppen bliver et opgør mellem 3F Ligaens tophold Brøndby og Skjold fra 1. division.

Lørdag vandt Brøndby returkampen i semifinalen mod Fortuna Hjørring med 2-1, og med 3-1 i den første kamp for 10 dage siden, er Brøndby videre med en samlet sejr på 5-2.

I tirsdags sikrede Skjold sig den anden finalebillet, da det hjemme på Østerbro blev til en 2-0-sejr i returkampen mod Team Viborg, som Skjold havde vundet 4-2 over ugen forinden.

Lørdagens opgør i Hjørring blev en tæt affære, ifølge 3f.dk/fodbold. Fortuna lagde aggressivt ud i første halvleg, hvor nordjyderne stillede op i en ultraoffensiv formation med fem spillere i forreste kæde. Det gav en stor overvægt i spillet, men stik mod spil og chancer var det Brøndby, der kom først på måltavlen. I halvlegens sidste minutter scorede Brøndbys anfører Malene Marquard Olsen efter et hjørnespark.

To straffespark

I anden halvleg var Brøndby mere aggressive og 20 minutter før slutfløjtet blev det til 2-0, da Brøndby fik tilkendt et straffespark, som Lise Munk skød sikkert i kassen.

Fortuna var dog stadig med i kampen, og kort efter reducerede nordjyderne til 2-1. Det skete efter endnu et straffespark, som Kristina Pedersen brændte, men bolden røg ud i spil igen, hvorefter Mette V. Jensen scorede sikkert.

”Vi havde aftalt, at vi skulle lade dem komme, og vi istedet skulle være mere afventende. Vi havde en 3-1 sejr med fra første opgør, og havde derfor ikke travlt. Men vi slår til, når vi får chancen, og det var dejligt, at jeg fik lov at sparke den ind,” sagde Brøndbys anfører Malene Olsen efter kampen til 3f.dk/fodbold.

Læs et længere referat af kampen på 3f.dk/fodbold her.

Pokalfinalen spilles 5. juni på Vejle Stadion.