BSF-piger skal slås for EM på hjemmebane

0
983
Emilie Brøndum-Jensen har spillet 10 officielle landskampe for U16- og U17-landsholdene. Foto: BSF
Emilie Brøndum-Jensen har spillet 10 officielle landskampe for U16- og U17-landsholdene. Foto: BSF

For Emilie Brøndum-Jensen og Isabell Nederby fra Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) kan de kommende dages EM-kvalifikationsturnering for U17-landshold slutte helt specielt: De to piger kan nemlig være med til at kvalificere Danmark til EM på deres egen hjemmebane i Ballerup

Af Steen Trolle

Tirsdag den 1. maj kan blive helt speciel for Emilie Brøndum-Jensen og Isabell Nederby, der er U18 DM-spillere i Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF).

De er begge med i U17-landsholdstruppen, som om få dage skal kæmpe med Holland, Sverige og Finland om en billet til sommerens EM-slutrunde i Schweiz. Og hvis tingene flasker sig for Danmark, så kan tirsdag den 1. maj blive dagen, hvor EM-billetten kommer i hus – på BSF-pigernes egen hjemmebane i Ballerup, hvor Danmark møder Finland i den sidste EM-kval-kamp.

”Det bliver helt specielt at spille landskamp på hjemmebane, og det ville jo være dejligt, hvis vi kvalificerer os til EM i denne kamp,” siger Emilie Brøndum-Jensen, som spiller defensiv midtbane på U17-landsholdet.

Isabell Nederby - glad og overrasket.

Overrasket over udtagelsen

Emilie er den mest erfarne landsholdsspiller af de to BSF-piger. Hun har spillet 10 kampe for U16- og U17-landsholdene, mens Isabell endnu har en rigtig landskamp til gode:

”Jeg røg af U16-landsholdet lige inden vi skulle til Nordic Cup sidste sommer, og jeg røg af U17-landsholdet lige inden kampen mod Wales (i september 2011, red.). Derfor var jeg  meget overrasket, da landstræneren ringede i fredags og spurgte, om jeg havde lyst til at komme med i truppen til EM-kvalifikationskampene. Den havde jeg ikke lige set komme. Men jeg blev selvfølgelig utroligt glad, og jeg håber da, at jeg får noget spilletid. Det kunne jo være sjovt, hvis jeg kommer ind i kampen i Ballerup,” siger Isabell Nederby.

Tror på dansk EM-kvalifikation

Begge piger tror på et godt resultat til Danmark. Emilie gætter på tre sejre til Danmark, selv om Holland på forhånd er udråbt til favorit:

”Holland bliver klart den sværeste modstander. Vi mødte dem i sommer til U16 Nordic Cup, hvor vi tabte, så vi skal være helt klar på dagen. Men er vi det, så tror jeg godt, at vi kan slå dem,” siger hun.

Isabell kender ikke det store til modstanderne, men hun vurderer, at det danske hold er godt kørende i øjeblikket:

”Vi var samlet i tirsdags, hvor vi havde en rigtig god gang træning og spillede en god træningskamp mod Vejens årgang 96-97-drenge (sluttede 1-1, red.). Vi spillede godt sammen, så jeg tror, at EM-kampene kommer til at gå godt,” siger Isabell, der spiller både forsvar og midtbane.

Emilie Brøndum-Jensen - tror på chancen.

Fri fra skole i en uge

Landsholdstruppen mødes på tirsdag, hvorefter de indlogeres på hotel og er sammen frem til den sidste kamp i Ballerup.

”Det bliver fedt at være sammen en hel uge, men det bliver også hårdt skolemæssigt. Jeg skal lave lektier undervejs, men kan også få nogle ekstra timer bagefter og kan få udsat nogle opgave-afleveringer,” siger Emilie Brøndum-Jensen, som går i en Team Danmark-klasse på Falkonergårdens Gymnasium og derfor har mulighed for at holde fri til landsholdssamlinger.

Først gælder det Horsens…

Lige nu har de to BSF-piger dog fokus på andet end landsholdet. Begge er nemlig med, når BSFs U18 DM-hold lørdag møder Horsens SIK, som lige nu er nummer to i U18 DM-rækken:

”Det er den kamp, jeg har fokus på lige nu. Først når den er overstået, begynder jeg at koncentrere mig om landsholdet,” siger Isabell – og får følgeskab af Emilie:

”Jeg kan sagtens koncentrere mig om lørdagens kamp. Og jeg tror i øvrigt, at vi vinder 2-0,” lyder det fra Emilie Brøndum-Jensen.

Læs også:

Her er de 18 spillere, der skal få Danmark til U17-EM

U17-landstræner: Vi går benhårdt efter EM-kvalifikation