Marta fik forrygende comeback i Damallsvenskan

0
784
Marta da Silva kom godt fra start i Damallsvenskan. Arkivfoto: Steen Trolle
Marta da Silva kom godt fra start i Damallsvenskan. Arkivfoto: Steen Trolle

Marta da Silva scorede to gange, da hun i weekenden spillede sin første turneringskamp for Tyresö FF. Klubben med danske Line Røddik Hansen på holdet ligner fra start en favorit til det svenske mesterskab

Af Mikkel Tandrup, mikkel@fodbold

Den brasilianske superstjerne Marta da Silva fik et forrygende comeback til den svenske liga, da der i weekenden var sæsonpremiere i Sverige. Den tidligere Umeå-spiller skiftede i vinterpausen fra USA til Tyresö FF, der har danske Line Røddik Hansen på holdet, og den brasilianske superstjerne scorede to gange i sin comeback-kamp, der sluttede med 7-0 sejr til Tyresö over KIF Örebro.

Tyresö har i vinterpausen oprustet gevaldigt i truppen og ses af mange som storfavoritter til det svenske mesterskab. Det blev da også en kamp, som Tyresö FF dominerede fra start til. De 2892 tilskuere på Tyresövallenvar vidner til en mindre massakre af Örebro og ved pausen stod den 2-0 til Tyresö.

Efter pausen kunne hjemmeholdets fans se deres mandskab gøre det til både 3 og 4-0 inden dagens største jubel kom.  For i det 57. minut scorede Marta Da Silva til 5-0. Det fejrede hun med en samba-dans og kort efter var der igen stor jubel, her scorede Da Silva til 6-0. Målet til 3-0 blev sat ind af den danske landsholdsspiller Line Røddik Hansen.

Tyresö-træner Stefan Fredriksson skiftede Marta ud i det 78. minut:

”Hun så lidt træt ud, og vi ville gerne have en af vores unge spillere på banen,” sagde Fredriksson efter kampen til Expressen.se

Ifølge Marta da Silva selv, så bliver hun endnu bedre:

”Formen er ganske okay, men der er stadig mange ting, som jeg kan forbedre”, sagde hun til expressen.se, som bringer billeder af stjernens brasilianske dansescene efter det første mål:

”Vi snakkede før kampen, at hvis jeg scorede, så skulle vi danse samba,” forklarede spilleren, der fem gange er kåret til verdens bedste.

Det sidste mål sat ind på et straffespark i overtiden af endnu et nyindkøb. Her var det den spanske stjernespiller Veronica Boquete, som scorede.

De svenske mestre LDB FC Malmö kom også godt fra start. De vandt sikkert 4-1 ude over Jitex, mens Johanna Rasmussens klub Kristianstads DFF måtte nøjes med et enkelt point, da Linköping udlignede sent i overtiden. Martas gamle klub Umeå vandt hjemme 4-1 over Vittsjö.

Resultater fra 1. runde af Damallsvenskan:

  •  Tyresö FF – KIF Örebro 7-0
  • Jitex BK – LdB FC Malmö 1-4
  • Kristianstads DFF – Linköping FC 1-1
  • Umeå IK FF – Vittsjö GIK 4-1
  • Kopparbergs/Göteborg FC – Djurgården 2-0
  • AIK FF – Piteå IF 0-3