Professionelle rammer skal hjælpe U17-pigerne til EM

0
1093
Træningen er i gang på Vedbæk Stadion. Foto: Simon Stjerne Hansen
Træningen er i gang på Vedbæk Stadion. Foto: Simon Stjerne Hansen

Det danske U17-landshold mødte tirsdag formiddag op på Hotel Marina i Vedbæk. Her skal de være samlet den kommende uges tid i forbindelse med de afgørende EM-kvalifikationskampe mod Holland, Sverige og Finland. Fodboldforpiger.dk fulgte eftermiddagens første træning på Vedbæk Stadion.

Af Simon Stjerne Hansen

Intet er overladt til tilfældighederne, når U17-landsholdet i den kommende uges tid skal forsøge at spille sig til EM-slutrunden via tre kvalifikationskampe mod Holland, Sverige og Finland.

Briefing af spillerne.

Pigerne troppede tirsdag op til en uges landsholdslejr i Vedbæk, og her blev de mødt af en stab, som tæller egen læge, fysioterapeut og målmandstræner, ligesom A-landstræner Kenneth Heiner Møller, U19-landstræner Søren Randa Boldt og selvfølgelig cheftræner Anders Damgaard alle var med ved den første træning på Vedbæk Stadion.

Pigerne er indlogeret på Hotel Marina, som ligger fem minutters gang fra stadion, og alt i alt er der tale om professionelle rammer a la dem, man kender fra de store landshold. Professionelle rammer kan nemlig være en af de ting, der kan være med til at sikre adgangen til sommerens EM slutrunde i Schweiz.

Det er langt fra første gang at DBU benytter de fornemme faciliteter i Vedbæk. Hotel Marina var i mange år kendt som hjemsted for Laudrup, Schmeichel og alle de andre store navne på det danske A-herrelandshold. De samledes altid på Marina i forbindelse med diverse landskampe i Parken.

På trods af at de danske stjerner nu er at finde på Hotel Marienlyst i Helsingør, gør det ikke oplevelsen for U17-landsholdsspillerne mindre. At kunne opleve på egen krop, hvordan det er at være i træningslejr i så eksklusive rammer, er også noget, der smitter af på spillernes træning og gejst.

Landstræner Anders Damgaard.

Cheftræneren glæder sig

Træner Anders Damgaard er super tilfreds med de forhold, som DBU har sørget for. Han glæder sig rigtig meget med at komme i gang med EM-kval-kampene.

”Jeg kan mærke på pigerne, at de er sultne efter at komme i gang, og at de vil det her 100 procent. Vi er meget begejstrede for de forhold, som vi har fået stillet til rådighed. Det gør, at vi kan fokusere fuldstændig på den opgave, der ligger foran os. Vi kan ikke bede om mere. Pigerne og jeg glæder os til at få skudt turneringen i gang, og jeg er sikker på at vi kan gøre en rigtig god figur”.   

Alle 18 spillere er klar til kamp. Ved eftermiddagens træning var der kun afbud fra en enkelt spiller, målmand Maria Christensen. Men det er der en god grund til. Hun spillede nemlig hertil i aften den anden af to semifinaler i landspokalturneringen mod Skjold på Østerbro Stadion.

Bortset fra Maria Christensen var alle andre spillere i aktion. Der var fuld fokus på hurtig omstilling og boldomgang, og trænerteamet coachede på livet løs spillerne, som alle virkede meget fokuserede.

Læs også: U17-landstræner: vi går benhårdt efter EM-kvalifikation

Foto: Simon Stjerne Hansen