Skjoldtræner: Fantastisk følelse at være i pokalfinalen

0
1387
Maria Kramer har scoret til 1-0 i tirsdagens semifinale på hjemmebanen i Fælledparken.
Maria Kramer har scoret til 1-0 i tirsdagens semifinale på hjemmebanen i Fælledparken.

Det var en glad Brian Clemmensen, som FODBOLD FOR PIGER fangede døgnet efter semifinalesejren i 3F Cuppen over Team Viborg. Vi fik snak om semifinalen, den kommende finale og om det forestående slutspil i 1. division, hvor Skjold allerede har kvalificeret sig.

Af Simon Stjerne Hansen

Skjold spiller kun i landets næstbedste række, men nu er holdet klar til finalen i 3F Cuppen efter en sikker dobbeltsejr på 6-2 over 3F Ligaholdet Team Viborg.

Umiddelbart et bemærkelsesværdigt resultat, men hos Skjold og Cheftræner Brian Clemmensen er man ikke helt så overraskede. Troen på egne evner er stor i den københavnske traditionsklub, som kan konstatere, at en hård og målrettet vintertræning har båret frugt:

”Jeg synes, at det er fuld fortjent, at vi er nået så langt som vi er. Vi har vist et rigtig godt niveau i pokalturneringen, og det er ikke tilfældigt, at vi har slået flere 3F-Ligahold ud på vej til finalen. Vi har vist, at vi sagtens kan være med på det her niveau, og vi håber, at vi kan gå hele vejen, selvom det bliver svært,” siger Brian Clemmensen.

Den anden semifinale mod Team Viborg blev vundet onsdag aften med 2-0 på hjemmebane:

”Jeg er stolt af, at vi kan slå et godt hold som Team Viborg. De spiller en god gang fodbold, men vi var den smule skarpere over de to kampe. Samtidig havde vi en rigtig god og sikker sidste skanse i Cecilie Sørensen. Hun spillede et par virkelig gode semifinaler. Jeg må også fremhæve Maria Kramer. Hun bringer en enorm spillelyst og gejst, og hun laver fire mål i de to kampe. Det må siges at være mere end godkendt”, siger han.     

Jubel efter 1-0-scoringen.

Ingen ønskemodstander

Fremme venter pokalfinalen den 5. juni på Vejle Stadion. Her kan man se frem til en yderst kvalificeret modstander i enten Brøndby IF eller Fortuna Hjørring, som mødes i den anden semifinale på lørdag. Brian Clemmensen anerkender de to modstanderes styrke, men fastslår, at Skjold vil gøre sit ypperste for at give dem kvalificeret modstand.

”Uanset hvem vi møder i finalen, vil det blive en kæmpe oplevelse for os. De fleste mener, at Brøndby IF i øjeblikket er Danmarks bedste hold, men uanset hvem vi møder af de to semifinalister, bliver det en rigtig hård nød at knække. Det gælder for os om at nyde, at vi er nået til denne finale, og så ellers bare spille det, som vi ved vi kan. Så må vi se om vi kan skabe overraskelsen. Vi glæder os bare helt vildt til at spille finalen”.

Udover en finaleplads i pokalturneringen har Skjold også sikret sig adgang til slutspillet i 1. division. Her håber man på at kunne sikre sig den ene af de to oprykningspladser til 3F-Ligaen. Brian Clemmensen er enig i, at Skjold nu er blandt favoritterne til en oprykning, men han tager intet for givet. Han vil bruge den kommende tid til kun at fokusere på slutspillet:

Fight er en af Skjolds dyder.

Fuld fokus på slutspillet

“Der er et godt stykke tid til at vi skal spille pokalfinale, så den næste måneds tid har vi fuld fokus på turneringen. Jeg mener, at vi hører til i 3F-Ligaen, hvilket vores pokalsucces også har vist. Vi har haft en god sæson, og vi føler os klar til at spille 3F-Liga fodbold til næste sæson. Omvendt forholder vi os også ydmygt til vores situation. Vi ved at pointene bliver halveret i slutspillet, og intet er sikkert. Vi må betegnes som favoritter sammen med B1913, men der er andre gode hold i rækken. Derfor tager vi en kamp ad gangen, og håber på at kunne kapre en af de to oprykningspladser. Det er vores helt klare mål og det stræber vi benhårdt efter”, siger Brian Clemmensen.

Semifinalen mellem Fortuna Hjørring og Brøndby spilles på lørdag kl 13 i Hjørring. Brøndby har en solid 3-1-føring med fra første kamp og ligner umiddelbart et rigtig godt bud på Skjolds modstander i 3F Cup-finalen.

Læs også: BK Skjold er klar til pokalfinalen