Skolefodbold: Ringstedpiger slog favoritterne fra Nærum

0
1365
Dagmarskolens Natscha Wollesen og Nærum Skoles Sofie Qvist var to af kampens store profiler.

FODBOLD FOR PIGER til kvartfinale i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, hvor Dagmarskolen fra Ringsted slog Nærum Skole med U18 DM-spilleren Sofie Qvist på holdet

Tekst & foto: Mikkel Tandrup & Simon Stjerne Hansen

Dagmarskolens piger er klar til semifinalen i Ekstra Bladets skoleturnering, efter at skolen fra Ringsted torsdag slog Nærum Skole med 2-0 i kvartfinalen.

Dagmarskolen har scoret.

Nærum Skole, der har BSFs U18 DM-spiller Sofie Qvist på holdet, var på forhånd udråbt til favoritter på grund af en langt bedre målscore. Men pigerne fra Nærum fik aldrig spillet til at køre, mens gæsterne spillede en flot omgang fodbold og nu fortjent er bare én kamp fra finalen i den prestigefyldte turnering.

Kampen begyndte skidt for Nærum Skole. Allerede efter 12 minutters spil kunne Alberthe Sallberg bringe Dagmarskolen foran 1-0. Nærum havde svært ved, at spille sig frem til åbne chancer, mens Dagmarskolen havde flere nærgående forsøg i en første halvleg, hvor gæsterne dominerede kampen.

Fra starten af anden halvleg var billedet det samme. Nærum Skoles helt store profil Sofie Qvist kæmpede godt, men det var svært mod Dagmarskolens stærkt spillende centrale figurer på midten Natascha Wollesen og deres høje anfører Camilla Risager.

Ca. 200 tilskuere fulgte kampen.

Nærum prøvede at presse på i slutningen af kampen, men helt farlige blev de aldrig og så kunne Camilla Risager kort før tid lukke kampen med en scoring til 2-0.

Dagmarskolen kunne få minutter efter fortjent lade sig hylde af deres mange medrejsende fans og Nærum Skoles træner, Tobias Aamann, erkendte efter kampen, at nederlaget var i orden. Men han glædede sig over, at Nærum Skole havde opnået sit hidtil bedste resultat ved Ekstra Bladet skolefodbold-turnering:

”Jeg troede egentlig efter de første par minutter, at vi godt kunne være med. Men jeg må erkende, at de var bedre end os over hele linjen. Jeg vidste på forhånd, at vi havde et godt hold men troede dog ikke på, at vi kunne nå så langt. Derfor er jeg da også fuld tilfreds med at vi nåede kvartfinalen”, sagde Tobias Aamann efter kampen.