Damallsvenskan: Storholdet Tyresö FF har fundet formen

0
816
Vitsjö, som her ses i en træningskamp mod Brøndby, er forårets store overraskelse i Damallsvenskan.
Vitsjö, som her ses i en træningskamp mod Brøndby, er forårets store overraskelse i Damallsvenskan.

Det svenske storhold Tyresö FF med danske Line Røddik på holdet ser for alvor ud til at have fundet formen. I sidste uge vandt holdet hjemme over de forsvarende mestre LdB FC Malmö og søndag blev det til sæsonens første udebanesejr, da Tyresö vandt 3-1 ude over Jitex fra Gøteborg.

Dermed har Tyresö FF ni point efter de første fire runder og fører lige nu Damallsvenskan. Holdet har en bedre målscore end oprykkerne fra Vitsjö, som søndag fortsatte sin sensationelle start  i Damallsvenskan med en sejr på 2-1 hjemme over Piteå.

For Johanne Rasmussen og Kristiansstad var der oprejsning i weekenden efter en skidt start på sæsonen. I Stockholm blev det til 1-0 mod bundholdet Djurgaarden. Dermed har Kristiansstad fire point efter de første fire runder.

Linköbing med Mariann Gajhede på holdet leverede derimod en skuffende runde. 0-0 blev det hjemme mod AIK. Linköbing brændte undervejs et straffe – en dyr afbrænder for et hold, der har ambitioner om at kæmpe med om guldet.

LdB FC Malmö spiller tirsdag hjemme mod Umeå. De to hold har hhv. sekv og syv point før kampen, og en sejr til Umeå vil sende det tidligere storhold i spidsen for Damallsvenskan.