Skjold Birkerød er ustoppelig i kvindeserien

0
759
Skjold Birkerød i weekendens kamp mod SC Egedal, som Skjold slog 5-0. Foto: Lars Olrik
Skjold Birkerød i weekendens kamp mod SC Egedal, som Skjold slog 5-0. Foto: Lars Olrik

Syv sejre i syv kampe har sendt Skjold Birkerøds seniorkvinder på direkte kurs mod oprykning til Kvinde-DS-rækken.

Holdet er alene i spidsen for den sjællandske kvindeserie med 21 point, og en målscore på 36-1 vidner om et sprudlende mandskab, der har været overlegent i flere kampe.

”Træning, godt humør og en bred trup,” lyder træner Thomas Les Rasmussens forklaring på det forrygende forår.

Thomas overtog trænertjansen i januar, og han har fra starten lagt vægt på at træne med bold, hvilket han mener er en vigtig del af forklaringen.

”Træning hele vinteren har gjort, at vi var klar, da turneringen startede. Bolden har været med hele vinteren, for det er min filosofi at have bolden i centrum, og så har bredden i truppen gjort, at vi har kunnet holde et højt niveau i alle kampene. Vi har allerede nu brugt 20 spillere i kampene, og de har alle ydet en god indsats,” siger Thomas Les Rasmussen, hvis navn nok klinger bekendt i mange pigefodboldkredse: Thomas arbejder til daglig som Teamleder hos DBU Sjælland, og han står blandt andet  for talentsamlingen på Sjælland Øst for U14-pigerne.

Nøglekamp mod Hillerød

Trods den forrygende start, er Thomas Les Rasmussen slet ikke klar til at lægge oprykningschampagnen på køl.

”Vi er tre hold, der kæmper om de to oprykningspladser, nemlig Hillerød, Holbæk og os selv. Vi har begge tophold tilbage, og hvis vi render ind i to nederlag, kan vi pludselig ligge nede som nummer tre. Vi har dog positivt momentum og tro på tingene,” siger Thomas Les Rasmussen, som kalder den  næste kamp mod Hillerød for en nøglekamp.

Hvis oprykningen bliver en realitet, behøver det ikke slutte i Kvinde DS-rækken, som er landets tredjebedste række.

”Hvis vi rykker op, skal vi selvfølgelig have en ny målsætning og den kan sagtens lyde på en oprykning mere. Jeg spiller for at vinde hver eneste gang, og med en god organisation krydret med mod dygtighed og vilje, har holdet helt klart evnerne,” siger Skjold Birkerøds træner.