U15: Elite Bornholm overrasker i 1. division Øst

1
1028
Elite Bornholm jubler efter en scoring i torsdagens 2-2-kamp hjemme mod Brøndby.
Elite Bornholm jubler efter en scoring i torsdagens 2-2-kamp hjemme mod Brøndby.

Et nederlag på 6-0 til Hillerød gjorde ondt, men ellers er det gået over al forventning for Elite Bornholms U15-piger, som er oprykker i den bedste U15-række i Østdanmark, 1. division Øst.

Træner Jørn Lundberg.

Torsdag fik holdet uafgjort hjemme mod topholdet Brøndby, og lørdag blev succesen fulgt op med en 4-0-sejr ude over BSV. Elite Bornholm er dermed oppe på 11 point og indtager nu tredjepladsen i rækken, hvilket har været kæmpe overraskelse for både spillere, træner og forældre.

”Jeg er positivt overrasket over alle de point, vi har fået. Kan vi slutte som nummer fire, vil det være et stort skulderklap til bornholmsk fodbold,” siger træner Jørn Lundberg.

Elite Bornholm samler de bedste spillere fra klubber over hele Bornholm. Pigerne trænede sammen tre gang e om ugen i vinterpausen, men nu træner de kun sammen hver tirsdag, mens de træner mandag med deres gamle hold, som de også spiller kamp for om onsdagen i en intern bornholmsk turnering.

”Hvis vi trænede sammen tre gange om ugen, ville vi stå stærkere. For det er klart, at der er mange detaljer man ikke når, når man kun er sammen en gang ugen. Men det gav meget, at vi trænede sammen i vinter. Her fik vi bygget fysikken op, og det er meget tilfredsstillende at se, at vi fysisk står distancen,” siger Jørn Lundberg.

Cecilie Rotbøl og Olivia Heiede.

Stærkt sammenhold

Selv om pigerne spiller på to hold og kun træner sammen en gang om ugen, så har de et stærkt sammenhold i Elite Bornholm, fortæller to af spillerne til FODBOLD FOR PIGER:

“Vi har det rigtig godt sammen. Vi elsker vores fælles busture, for der er gjort meget for at ryste os sammen, blandt andet med fælles træningslejre,” siger  Cecilie Rotbøl og Olivia Heiede, som kalder det “helt vildt fedt” at spille i den bedste række:

“Og vi er allesammen stolte af at det er gået så godt, som det er,” siger de.

Elite Bornholm møder næste gang BSF i Ballerup. Derefter gælder det Hillerød hjemme, Brøndby ude og BSF hjemme. Turneringen slutter 17. juni.

Læs også: Elite Bornholm fik uafgjort mod Brøndby

1 COMMENT

  1. Det er super godt gået, fantastisk at I viser vejen for hvordan man skaber de optimale betingelser, for de bedste piger i udkantsdanmark, dette viser helt klart at I har fat i det rigtige koncept, dette er udelukkende til gavn for Pigefodbolden både bredde-og elitemæssigt som jo senere giver endnu flere kandidater til landsholdene i Danmark.
    Flere af den slags initiativer gør, at vi får endnu bedre matchning af de bedste U15 pigehold som igen gør, at vi får endnu flere, af de rigtige tætte og intense kampe som nogle af holdene allerede viser idag og man som træner og tilskuer sikkert gerne vil have uge efter uge, altså endnu mere spænding!