U17-landsholdet er én sejr fra at komme til VM

0
715
U17-landsholdet, som her jubler over en scoring mod Finland, er bare én sejr fra VM-kvalifikationen.
U17-landsholdet, som her jubler over en scoring mod Finland, er bare én sejr fra VM-kvalifikationen.

Hvis det danske U17-landshold vinder den første af sine to kampe ved det kommende EM i Schweiz, så venter der pigerne en endnu større fodboldoplevelse.

Landsholdet, som kvalificerede sig til EM i tirsdags, kan nemlig spille sig til verdensmesterskabet i Aserbadjan, hvis de kvalificerer sig til finalen ved EM i Schweiz. Og da EM består af fire hold, der spiller en semifinale og  en finale, så er Danmark altså kun én sejr fra at komme med til VM, der spilles i perioden 22. september til 13. oktober.

Der skal dog kæmpes hårdt for VM-billetten. Modstanderen i semifinalen er nemlig de regerende europamestre fra  Tyskland, og landstræner Anders W. Damgaard lægger ikke skjul på, at det bliver en svær opgave:

Landstræner Anders W. Damgaard.

Landstrænerens onde ånd

”Jeg har endnu aldrig vundet over Tyskland med et dansk landshold, så de er lidt min onde ånd. De er Europas bedste, men selvfølgelig har vi en chance mod dem. Da det nuværende U17-landshold spillede Nordic Cup som U16-landshold, blev vi nummer fire og tyskerne blev nummer syv, så alt kan lade sig gøre,” siger Anders W. Damgaard.

EM-semifinalen mod Tyskland spilles i Nyon i Schweiz den 26. juni, og hvis Danmark vinder, så venter en finale fredag den 29. juni mod vinderen af semifinalen Schweiz-Frankrig.

Anders W. Damgaard er allerede i fuld gang med EM-forberedelserne, hvor han er i en tæt dialog med landstræner Søren Randa Boldt fra U19-landsholdet, der som bekendt har kvalificeret sig sommerens EM-slutrunde i Tyrkiet. De to landstrænere prøver at koordinere en række landsholdssamlinger, og så er Anders W. Damgaard gået på jagt efter modstandere til to venskabskampe, som kan ruste U17-pigerne til kampen mod Tyskland.

”Venskabskampene skal helst på plads hurtigst muligt. Vi må se hvad der er muligheder – måske Frankrig eller Spanien,” siger landstræneren – og tilføjer:

”Uanset hvordan det går ved EM, så bliver en fantastisk oplevelse for pigerne…”.

PROGRAMMET FOR EM I SCHWEIZ

Semifinaler (tirsdag den 26. Juni)

  • Kl. 11: Schweiz-Frankrig
  • Kl. 15: Danmark-Tyskland

Finaler (fredag den 29. Juni)

  • Kl. 11: Bronzefinale
  • Kl. 14.30: Finale

Læs også: “Vi skal til EM – det er så fedt”

Se billeder fra Danmark-Finland på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.