Jubel i Ballerup: U17-landsholdet klar til EM efter sejr over Finland

0
1003
Jubel hos de danske piger efter at sejren og EM-kvalifikationen var i hus.
Jubel hos de danske piger efter at sejren og EM-kvalifikationen var i hus.

Så er det danske U17-landshold klar til sommerens EM-finalekampe i Schweiz.

Tirsdag vandt pigerne 3-0 over Finland i den tredje og sidste af de EM-kvalifikationskampe, som landsholdet har spillet på dansk grund siden i torsdags, og da Sverige samtidig tabte 2-1 til Holland, går Danmark videre til EM som samlet vinder af kvalifikationsspillet.

Det holdt ellers hårdt med at få EM-billetterne hjem. Danmark  kom tidligt foran i kampen på et mål af Sarah D. Hansen, men de sidste to scoringer faldt først langt ind i 2. halvleg. Da Sverige samtidig var foran med 1-0 mod Holland i den den modsatte kamp, så var EM-billetterne i en lang periode på svenske hænder.

Men med 2-0 af Sarah D. Hansen og en udligning af Holland, så var Danmark pludselig til EM igen, og med få minutter tilbage blev EM-kvalifikationen så banket fast med syvtommersøm, da Anna W. Fisker scorede til 3-0 og Holland kom samtidig kom på 2-1 mod Sverige.

”I dag spillede vi måske ikke det bedste fodbold, vi har spillet. Man kan godt se, at vi er ved at være slidte til sidst, for vi har spillet med mange af de samme spillere i alle tre kampe.  Men i de to første kampe har vi været det bedst spillende hold. Så når jeg ser på alle fire hold, så synes jeg det er fuldt fortjent, at det er os, der går videre,” siger landstræner Anders W. Damgaard.

Læs et længere referat fra kampen på DBUs hjemmeside.

Se fotos fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Læs flere reaktioner fra kampen her på siden senere