U18: Birkerød har fundet opskriften på sejr i Tyrkiet

0
741
U18-pigerne fra Skjold i kamp mod U15-drengene under træningslejren i Antalya. Foto: Skjold
U18-pigerne fra Skjold i kamp mod U15-drengene under træningslejren i Antalya. Foto: Skjold

Hård vintertræning og en tur til Tyrkiet har været guld værd for Skjold Birkerøds U18-piger, som spiller i Mesterrækken, der er den bedste række på Sjælland.

Efter sejre i de tre første kampe er Skjold alene i spidsen i Mesterrækken med ni point, og takket være målrettet arbejde med angrebsspillet, er holdet blevet langt mere målfarlig end i efteråret. Hele 14 gange har Skjold nettet, mens der kun er gået et enkelt mål ind.

En af hemmelighederne  bag den forrygende sæsonstart ligger i Tyrkiet. U18-pigerne var nemlig med på en uges træningslejr i Antalya i påsken, hvor de trænede sammen med Skjolds seniorkvinder og U14- og U15-drenge. I alt var 165 spillere, trænere og ledere med på træningslejren, som var arrangeret af Birkerød SportsCollege (BSC).

“Forholdene i Tyrkiet var perfekte. 2 gange 1½ times træning hver dag på græsbaner så gode, at vi måtte hen og røre ved dem for at afgøre om det var rigtig græs eller kunstgræs. Dertil kom masser af sol, 21-27 grader og et kæmpe pool-område at restituere ved. Så kunne man næsten ikke forlange mere,” fortæller holdet på klubbens hjemmeside.

På træningslejren spillede U18-pigerne kampe mod begge Skjolds U15-drengehold, og selv om det blev til nederlag i begge kampe, så har matchningen mod drengene været værdifuld, fordi den har bevist overfor pigerne at de kan spille i et højt tempo, lyder det på klubbens hjemmeside.

Skjoldpigerne på en restaurant i Tyrkiet, hvis navn bestemt ikke afspejler holdets nuværende kurs.