Danmarks U17-piger fik EM-bronze efter straffesparks-drama

0
812
BSFs Isabel Nederby stod for den sidste og afgørende scoring til 5-4 i straffesparkskonkurrencen.
BSFs Isabel Nederby stod for den sidste og afgørende scoring til 5-4 i straffesparkskonkurrencen.

De danske U17-piger har et funklende nyt sæt bronzemedaljer om halsen, når de vender hjem fra ugens EM-slutrunde i Schweiz.

Holdet spillede fredag bronzekamp mod værtslandet Schweiz, og efter et sandt straffesparksdrama lykkedes det pigerne at vinde 5-4 efter 0-0 i den ordinære kamp.

At dømme ud fra UEFAs live-update havde Danmark adskillige muligheder for afgøre kampen i den ordinære spilletid. Men det lykkedes ikke at sparke bolden i mål, og derfor skulle kampen afgøres ved straffespark.

Her fulgtes de to hold til stillingen 2-2. Men så missede Danmark to spark i træk, mens Schweiz scorede på den ene, og så stod der 2-3. Derefter scorede Danmark til 3-3, mens Schweiz brændte. Så scorede Danmark igen, fulgt op af en schweizisk scoring, og så stod der 4-4. Isabel Nederby skød derefter Danmark i front til 5-4, og da Schweiz ramte stolpen på deres efterfølgende straffespark, var sejren og bronzemedaljerne en realitet.

Du kan følge hele UEFAs livetransmission her.