Hillerød og Skjold Birkerød rykker op i Kvinde-DS

0
1429
Glade HGI-spillere jubler, da guldet og oprykningen var i hus lørdag eftermiddag. Foto: Mads Hussing
Glade HGI-spillere jubler, da guldet og oprykningen var i hus lørdag eftermiddag. Foto: Mads Hussing

Det bliver Hillerød GI Damefodbold og Skjold Birkerød, som rykker fra den sjællandske Kvindeserie og op i Kvinde-Danmarksserien (DS), som er landet tredje bedste række.  Hillerød sikrede sig lørdag førstepladsen i Kvindeserien med en 7-3-sejr over Herlev i sidste runde, og da Skjold Birkerød samtidig vandt 5-0 hjemme over Holbæk, så står der nu Hillerød og Birkerød på oprykningsbilletterne.

Klar til Kvinde-DS. Foto: Mads Hussing

De to oprykkere har begge ambitioner om at gøre en stærk figur i Kvinde-DS fra første fløjt. Hillerød, som netop har fået licens til U18 DM-rækken, har et mål om at få sit kvindehold i 1. division i 2014, men træner Henrik Parelius håber allerede at kunne præge toppen i Kvinde-DS i den nye sæson:

”Vi skal spille med i toppen, og målsætningen er at vi skal i oprykningsslutspillet,” sagde han til Hillerød Posten efter kampen.

Hos Skjold Birkerød er oprykningen kulminationen på et forrygende forår under den nye træner Thomas Lesly Rasmussen. Han overtog holdet i januar og har siden kun set sine spillere tabe to ud af 11 turneringskampe:

”Jeg synes det er fortjent vi rykker op, eftersom der kun er scoret fem gange mod os i 11 kampe.  Nu skal vi nyde det og der skal festes igennem, men herefter venter der en spændende udfordring i Danmarksserien og det glæder både mig og klubben helt vildt. Vi vil lege med når der fløjtes op til første kamp,” siger han.

Kvinde-DS består af en øst- og en vestpulje. Østpuljen blev i år vundet af B1921 foran Sundby og Raklev.

Skjold Birkerød sluttede som nummer to i Kvindeserien og er nu klar til Kvinde-DS:. Foto: Skjold