Jubel hos Brøndbys U18-piger: Så er bronzen hjemme

2
1033
"Hvem var det, der vandt...". Brøndbys spillere og træner danser efter sejren over BSF.
"Hvem var det, der vandt...". Brøndbys spillere og træner danser efter sejren over BSF.

Mesterskabet er ikke hus endnu, men Brøndbys U18 DM-piger brød alligevel ud i jubel og sejrsdans, da holdet torsdag aften sikrede sig en 2-0-sejr hjemme over BSF.

Brøndbys målmand Josefine Alberts.

Brøndbys målmand Josefine Alberts var en af dem, der råbte allerhøjest, og den glade målmand, der netop er blevet udtaget til U19-landsholdets EM-trup, gav denne forklaring på jubelscenerne til FODBOLD FOR PIGER:

”Vi har aldrig vundet medaljer før med U18 DM-holdet, og nu har vi i hvert fald sikret os bronzen, så lige nu er vi bare så glade”.

Men I jubler nærmest som om I har vundet mesterskabet. Føler I jer sikre på, at det er hjemme nu?

”Nej, vi føler os aldrig sikre. Vi tager en kamp ad gangen, og så tager vi den derfra,” sagde Josefine Alberts, inden hun hastede over til sejrsdansen med holdkammeraterne og ”Hvem var det, der vandt i dag…”.

Brøndby er nu ni point foran Horsens SIK på andenpladsen med tre runder igen. Men Horsens har spillet én kamp mindre, så der skal minimum en sejr til, før holdet fra vestegnen kan føle sig helt sikre på de første guldmedaljer nogensinde i klubbens historie til U18 DM-holdet.

Anfører Caroline Fahnøe.

Anfører Caroline Fahnøe føler sig heller ikke sikker på mesterskabet endnu:

”Nu må vi se om vi vinder i Viborg på søndag. Gør vi det, så ser det ret godt ud, men vi tager stadig en kamp ad gangen,” siger anføreren, der også er med i truppen til U19-EM.

Caroline Fahnøe var i det store og hele tilfredse med holdets præstation mod BSF. Brøndby dominerede det meste af kampen, hvor Kristina Andersen og Louise Søgaard stod for scoringerne i det 13. og det 58. minut.

”Jeg synes, vi spiller godt i perioder. Selvfølgelig bliver det også lidt stresset på et tidspunkt, men jeg synes vi er blevet gode til at håndtere presset og til at holde på bolden, selv når vi er pressede,” siger Caroline Fahnøe.

Træne: Vi er ikke tilfredse endnu

Træner Rene Nielsen var efter kampen skydeskive for diverse vanddunke, og den gennemblødte træner forstod spillernes glæde over medaljeplaceringen og sejren over lokalrivalerne.

2-0 til Brøndby.

”Ja, stemningen er lidt euforisk lige nu. Det kan jeg godt forstå. Men vi er ikke tilfredse endnu. Vi går efter at få mindst fire point mere. En sejr til er ikke nok, for Horsens kan stadig nå os på målscoreren”.

Set fra Rene Nielsens placering på sidelinjen, var det tydeligt, at udsigten til at have sikret sig medaljer påvirkede Brøndbyspillet:

”Den første time sidder vi egentlig ganske fornuftigt på det. Men så bliver spillet lidt febrilsk til sidst, for spillerne vidste jo godt, hvad en sejr ville betyde. Det påvirker tydeligvis spillet – vi begynder at lave fejl, er ikke så koncentrerede og bliver bange for at gå frem på banen. Ja, vi bliver kort sagt bange for at vinde. Men vi vinder, og det var det vigtigste i dag,” sagde Rene Nielsen.

STILLINGEN I U18 DM LIGAEN

 • 1. Brøndby,  19 kampe, 46 point 
 • 2. Horsens SIK, 18 kampe, 37 point 
 • 3. BSF,  19 kampe, 33 point 
 • 4. Næsby,  18 kampe, 33 point 
 • 5. Thisted FC,  17 kampe, 32 point 
 • 6. KoldingQ, 18 kampe, 29 point 
 • 7. Fortuna Hjørring,  17 kampe, 28 point 
 • 8. OB,  19 kampe, 18 point 
 • 9. Skovbakken,  19 kampe, 17 point 
 • 10. Team Viborg, 17 kampe, 12 point 
 • 11. Varde, 18 kampe, 12 point 
 • 12. Vejle, 17 kampe, 4 point

 

Foto: Steen Trolle

 

2 COMMENTS

 1. En lille rettelse. Det fremgår af artiklen at Horsens SIK har en bedre målscore end Brøndby.
  Det er langtfra tilfældet. Brøndby har et kæmpeplus i målscoren i forhold til Horsens.