Landstræner Kenneth Heiner Møller: Sådan slår vi Tjekkiet

0
763
Danmark vil spille både tålmodigt og direkte mod Tjekkiet, fastslår landstræner Kenneth Heiner Møller.
Danmark vil spille både tålmodigt og direkte mod Tjekkiet, fastslår landstræner Kenneth Heiner Møller.

Offensivt og afvekslende dansk fodboldspil og en kvalifikation til næste års Europamesterskab i Sverige.

Hvis alting flasker sig, så er det dén oplevelse der venter publikum, når det danske kvindelandshold på onsdag på Vejle Stadion møder Tjekkiet i en afgørende kamp i EM-kvalifikationsspillet.

Danmark fører sin pulje med 15 point, og hvis ellers Tjekkiet slår Østrig lørdag, så kan Danmark sikre sig EM-kvalifikationen med en sejr onsdag over Tjekkiet.

Landstræner Kenneth Heiner Møller forudsiger en tjekkisk sejr lørdag, og han forventer derfor at møde et meget defensivt indstillet tjekkisk hold, som vil forsøge at forsvare sig til et point mod Danmark:

”Det bliver en kamp, hvor vi kommer til at have bolden meget. Publikum kommer forhåbentlig til at se et offensivt godt afstemt dansk hold, som bruger hele holdet i det opbyggende spil, med mange stationer, men som en gang i mellem også vil afveksle og spille meget direkte,” siger Kenneth Heiner Møller til FODBOLD FOR PIGER.

Svære at lukke op

Danmark vandt 2-0 på udebane over Tjekkiet i april, og denne kamp viste, at der skal spilles både tålmodigt og direkte for at slå det tjekkiske landshold, der næsten er identisk med Sparta Prags klubhold:

”De forsvarer sig godt, står langt tilbage på banen og spiller så på nogle omstillinger til deres hurtige angriber, Divisoa. De er svære at lukke op, men i Prag kom vi til chancer, når vi spillede med meget få stationer. Så vi skal variere mellem det meget tålmodige og det meget direkte spil,” siger landstræneren.

Træningskamp mod U19-landsholdet

Han får lejlighed til at finpudse det danske spil lørdag, hvor A-landsholdet spiller en træningskamp mod U19-landsholdet, der er  i gang med forberedelserne til EM-slutrunden i Tyrkiet. Her er det aftalt, at U19-landsholdet i dele af kampen skal agere som den kommende tjekkiske modstander:

”De har fået nogle dessiner for, hvordan de skal agere overfor os, når vi har bolden. Kampen mod U19-landsholdet vil komme til at minde lidt om Tjekkiet-kampen, for vi kommer til at have bolden meget. Omvendt er det en god træning for U19-landsholdet, som i Tyrkiet kan forvente at møde nogle modstandere, der spiller i et højere tempo end de er vant til,” siger Kenneth Heiner Mølller.

Træningskampen mod U19-landsholdet spilles lørdag den 17. juni kl. 11.30 på Fredericia Stadion.

EM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet spilles onsdag den 20. juni kl. 19.30 på Vejle Stadion.