Pernille Fosskov: Brøndby kan gøre mig til en bedre spiller

0
1160
Pernille Fosskov Madsen under en træningssamling med U19-landsholdet.. Foto: Lennart Weber, 3F
Pernille Fosskov Madsen under en træningssamling med U19-landsholdet.. Foto: Lennart Weber, 3F

For at blive udfordret mere på træningsbanen og for at blive en bedre fodboldspiller. Sådan forklarer U19-landsholdsspilleren Pernille Fosskov Madsen, at hun skifter fra nedrykningsdømte Team Viborg til Danmarksmestrene fra Brøndby IF.

”Jeg vil gerne have en bedre taktisk forståelse og blive en del af et professionelt fodboldliv, der kan udvikle mig. Og så vil jeg gerne i en fantastisk fysisk form,” uddyber Pernille Fosskov Madsen, der er 17 år.

Brøndby har i forvejen forstærket sig med Sanne Troelsgaard, der 1. juli vender hjem fra Skovbakken, og desuden skulle en angriber i landsholdsklassen være på vej fra udlandet. I forvejen tæller Brøndby stærke angribere som Lise Munk og Camilla Kur. Men udsigten til hård konkurrence om spilletid skræmmer ikke stortalentet, der har spillet i Nørskovlund IF og Kjellerup IF, inden hun kom til Team Viborg for tre år siden:

”Jeg tager det som en udfordring. Det kræver, at jeg viser hvad jeg kan hver gang til træning, hvis jeg vil på hold,” siger hun.

Hvordan ser du på Brøndby som fodboldhold, bl.a. bedømt ud af fra dine egne møder med holdet?

”Det er et taktisk klogt hold. De har visse aftaler som de holder og deres hurtige pasningsspil gør dem svære at spille mod. Samtidig løber alle spillere uden bold, og det er svært at dække op  for,” siger Pernille Fosskov Madsen, som lørdag møder en række af sine kommende holdkammerater, når U19-landsholdet spiller træningskamp mod A-landsholdet i Vejle.

Pernille Fosskov Madsen spillede sidste kamp for Team Viborg i søndags og har sagt farvel til de gamle holdkammerater, fortæller hun:

”Jeg har haft tre rigtig gode år i Viborg og har fået sagt ordentligt farvel. Det er underligt at skulle forlade klubben, men samtidig ser jeg frem til at komme til en større klub,” siger Pernille Fosskov Madsen, som ved siden af fodboldkarrieren skal gå i 3G på Brøndby Idrætsgymnasium.