Succestræner stopper i Skjold: “Det er møghamrende ærgerligt”

0
2550
Cheftræner Brian Levi Clemmensen har stået i spidsen for Skjolds kvinder siden august 2011.
Cheftræner Brian Levi Clemmensen har stået i spidsen for Skjolds kvinder siden august 2011.

Når Skjold tørner ud i 3F Ligaen efter sommerferien, så bliver det uden cheftræner Brian Levi Clemmensen på sidelinjen. Succestræneren, der har været med til at sikre Skjold både 3F-oprykning og en plads i kvindernes pokalfinale, har ikke kunnet blive enige med klubbens ledelse om en kontraktforlængelse. Han stopper derfor, når Skjold har spillet sæsonens sidste kamp på lørdag ude mod B1913.

”Det er møghamrende ærgerligt. Jeg synes vi var ved at bygge noget rigtig godt op. Men klubben ville have en fuldtidstræner, og det var desværre på nogle betingelser, som ikke kunne betale sig for mig,” siger Brian Levi Clemmensen, der arbejder som idrætslærer på en privatskole ved siden trænerarbejdet i Skjold.

Skjold jubler efter en scoring mod B1913.

“En overraskelse”

”Jeg mener godt, at man kan være cheftræner for et 3F Ligahold på deltid. Det skal jo ses i sammenhæng med, at pigerne også har arbejde eller studerer ved siden af fodbolden og derfor vil meget af træningen ligge udenfor normal arbejdstid. På sigt er jeg enig i, at det er den rigtige vej at gå med en fuldtidstræner, men det kræver en anden økonomi,” mener Brian Levi Clemmensen, som kun har haft et par dage til at sunde sig på beslutningen om, at han ikke skal være cheftræner for det kommende 3F Ligahold:

”Det er kommet som lidt af en overraskelse, og det bliver da en helt vildt underlig oplevelse at skulle spille den sidste kamp på lørdag. Men jeg ser tilbage på det sidste år med en kæmpe glæde og en enorm stolthed over det, som pigerne har præsteret. Så jeg trækker mig med en rigtig god fornemmelse,” siger Brian Levi Clemmensen.

“Blandt de fem bedste hold”

Han lover at Skjold vil gå ”benhårdt” efter at vinde 1. division ved at vinde den sidste kamp mod B1913, og han er sikker på, at holdet har styrken til at spille med i den bedste halvdel af 3F Ligaen:

Skjold slog flere 3F-hold i pokalturneringen.

”Det afhænger selvfølgelig af, hvem der bliver træner, men hvis de kan holde niveauet, så kan de også begå sig i den bedste halvdel. Mit bud er, at Skjold er blandt de fem bedste kvindehold i Danmark, og det er et hold med et stort potentiale, som fortsat kan udvikles,” siger Brian Clemmensen, som har denne forklaring på holdets succes:

”Vi har formået at udvikle et helt hold, ikke bare tre-fire spillere. Vi har et godt rotationsprincip, som betyder, at uanset hvem vi sætter på banen, så kan det ikke mærkes, fordi der er en god bredde i truppen og trænerstaben har formået at formidle vores spillesystem til alle spillere,” siger han.

Klubben: Flotte præstationer

Der er endnu ikke sat navn på Brian Levi Clemmensens afløser. Skjolds ledelse skriver på hjemmesiden for klubsamarbejdet B93-HIK-Skjold Pigefodbold, at ”Succestræner Brian L. Clemmensen stopper ved udgangen af sæsonen”:

Skjold mødder B1913 på lørdag.

”Det har desværre ikke været muligt at finde en for begge parter acceptabel løsning på klubbens ønske om at udnytte de muligheder der ligger i den nye 3F licens og klubudviklingspulje med tilskud til på deltid eller fuldtid ansat cheftræner.

Derfor er partnerne blevet enige om at samarbejdet ophører ved udløbet af indeværende kontrakt, og dermed efter kampen mod B1913 næste lørdag, hvor 1. pladsen i 1. division sæson 2011/12 skal placeres.

Brian førte BK Skjold til deres første pokalfinale nogensinde, og sikrede at holdet kun fik en enkelt sæson i næstebedste række og dermed oprykning og tilbagevenden til 3F ligaen. Flotte præstationer som både klub og alle omkring 1. senior gerne vil klappe af.

B93/HIK/Skjold, som holdet jo hedder fra 1/7, ønsker Brian held og lykke i hans fremtidige trænergerning,” hedder det på hjemmesiden.