TÆT PÅ U19-LANDSHOLDET: Karoline Smidt Nielsen, OB

0
1579
Karoline Schmidt Nielsen.
Karoline Schmidt Nielsen.

FODBOLD FOR PIGER tæller ned til sommerens U19 EM-slutrunde i Tyrkiet med miniportrætter af de danske EM-spillere. Vi har stillet de samme spørgsmål til alle spillere. I dag svarer Karoline Smidt Nielsen, OB:

Alder: 18 år

Klub: Odense Boldklub

Position: Offensiv midt

Tidligere klubber: B1913, HPTI (drenge)

Favorithold: Arsenal

Favoritspiller: Thierry Henry

Største fodboldoplevelse som fodboldspiller indtil nu: 2. EM-kvalrunden i Serbien, hvor jeg var med til at kvalificere U19 landsholdet til EM i Tyrkiet 2012.

Derfor begyndte jeg at spille fodbold: Begge mine søskende spillede fodbold, og jeg har derfor været med ude og kigge fra jeg var helt lille, når de har spillet. Jeg var meget sammen med drengene, da jeg var mindre, og vi spillede meget fodbold. Jeg startede sammen med dem som 4 årig.
Mine forældre har begge spillet fodbold på topplan og dér har jeg nok også arvet lidt fra…

Mine fodboldmål i 2012: At blive udtaget til EM slutrunden i 2012.

Mine ambitioner som fodboldspiller: Jeg har altid haft en ambition om, at spille mig på A-landsholdet. Udover det har jeg også en ambition om, at blive professionel i udlandet – drømmer om USA eller Italien.

Mine styrker som fodboldspiller: Jeg er en teknisk spiller, og samtidig er jeg meget perfektionistisk, så som helt lille har jeg enten stået alene i baghaven og jongleret, øvet finter og sparket på mål i timevis eller spillet nede på fodboldbanen sammen med drengene.
Jeg har nogle mål indenfor fodbold, og dem vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at nå – også selvom jeg skal tilsidesætte andre ting (fester, ferie osv).
Rent mentalt føler jeg mig stærk fordi jeg bl.a. har været meget skadesramt det sidste 1 ½ år, og formået at ”komme igen” hver gang. 

… og mine svagheder (det skal jeg blive bedre til): Min største svaghed er nok, at jeg skal blive bedre til, at bruge min krop i nærkampssituationer. Det sidste års tid har jeg samtidig med, at jeg er vokset også fået bygget min muskulatur op, og det kan jeg mærke har fået stor betydning i kampe og træninger, hvor jeg forbedrer mig rent fysisk.

Derfor klarer U19-landsholdet sig så godt: Hvis man ser på resultaterne de danske ungdomslandshold har gjort i dette forår, synes jeg at det er viser en helt klar fremgang i dansk kvindefodbold. Det mener jeg er fordi, at der bliver sat mere og mere fokus på kvindefodbold – ikke blot i Danmark men også i udlandet, hvor nationer som Serbien og Rumænien viser stor fremgang.
På U19 landsholdet og også på U17 er der blevet stillet større krav til os spillere mht. træning og styrketræning, hvor vi har fået udleveret pulsure, så der holdes øje med om vi træner hårdt nok i klubberne.
For nyligt er der blevet uddelt specielle løbeprogrammer til hver enkelt spiller på U19. De har ud fra hvilken position der bliver spillet til formål, at forbedre spillerens evne til at restituere efter et højintensivt kamprelateret løb. Overordnet træner spillerne meget mere både for, at forbedre deres fysik, men også for rent teknisk, at kunne være med på det aller højeste niveau.

Bud på Danmarks placering ved U19 EM-slutrunden: Vi kommer lidt som ”underdogs” til denne EM-slutrunde og kan derfor kun overraske. Jeg tror personligt, at vi har holdet der kan overraske, men jeg har ikke et generelt bud på en mulig placering. Vi tror og håber på, at kunne spille os videre fra gruppespillet.

Bud på vinder af U19 EM-titlen: Det er nogle ”anderledes” nationer der har kvalificeret sig til denne slutrunde, og mange af dem kender jeg/holdet stort set intet til, men ud fra videoklip og seedninger kan Sverige være et godt bud, da de har slået stærke nationer som Serbien og Tyskland i de indledende runder. 

Det laver jeg, når jeg ikke spiller fodbold: Jeg går på Tornbjerg Gymnasium i Odense, hvor jeg går i en eliteklasse sammen med en masse andre elitesportsudøvere. Når jeg ikke træner eller spiller kamp er jeg sammen med veninderne og familien.