TÆT PÅ U19-LANDSHOLDET: Mie Leth Jans, Brøndby

0
1533
Mie Leth Jans, Brøndby IF.
Mie Leth Jans, Brøndby IF.

FODBOLD FOR PIGER tæller ned til sommerens U19 EM-slutrunde i Tyrkiet med miniportrætter af de danske EM-spillere. Vi har stillet de samme spørgsmål til alle spillere. I dag svarer Mie Leth Jans, Brøndby IF:

Alder: 18 år

Position: Venstre back

Tidligere klubber: Dragør BK (drenge), Tårnby BK

Favorithold: F.C. Barcelona

Favoritspiller: Xavi. Jeg beundrer altid hans spil og færdigheder.

Største fodboldoplevelse som fodboldspiller indtil nu: Da vi i Serbien kvalificerede os til EM i Tyrkiet + at tage the double både med BIF 3F og U18 i år 🙂

Derfor begyndte jeg at spille fodbold: Fordi min bror gjorde det og alle mine drengevenner spillede det. Jeg var en af drengene og det var for fedt at spille fodbold!

Mine fodboldmål i 2012: Første mål er helt sikkert at vinde EM med U19. Derudover har jeg mål om at få en masse spilletid i 3F ligaen og at udvikle mig til en markant spiller.

Mine ambitioner som fodboldspiller: Siden jeg var helt lille, drømte jeg om at spille på A.landsholdet. Dengang var det mandelandsholdet jeg drømte om, fordi jeg ikke kendte til kvindefodbold. Men målet har altid været toppen, så jeg drømmer selvfølgelig om, at komme på A-landsholdet for kvinder! :). Jeg har ambitioner om at kunne leve af fodbold og det må gerne være i udlandet, så jeg kan opleve en masse og spille med/mod verdens bedste spillere.

Mine styrker som fodboldspiller: Min største styrke ligger helt sikkert i hovedspillet. Jeg har en rigtig god teknik, samt overblik. Jeg er meget perfektionistisk og stræber altid efter det bedste.

 … og mine svagheder (det skal jeg blive bedre til): Ens styrker kan også være ens svagheder. Jeg er perfektionistisk og stræber efter 0% fejl. Så jeg skal være bedre til at komme videre efter en fejl. Jeg arbejder med min hurtighed, som har rykket sig meget, men kan godt klare lidt mere.

Derfor klarer U19-landsholdet sig så godt: Vi har efterhånden kendt hinanden i nogle år både på og udenfor banen, vores forståelse for hinanden og sammenhold er blevet stærkt. Samtidig har mange af holdets spillere fået erfaring fra 3F ligaen. Det løfter niveauet og kravene til hinanden. Jeg tror helt sikkert, at det har indflydelse på den respekt mange lande har fået for os. Samtidig hader vi alle at tabe og kæmper til det sidste. Vi træner godt og har evnen til at tage det med i kamp. Men i sidste ende tror jeg, det er vores sammenhold der rykker!

Bud på Danmarks placering ved U19 EM-slutrunden: Vi tager ikke til Tyrkiet for at spille uafgjort eller tabe. Vi går efter sejrene og tager en kamp af gangen. Vi skal selvfølgelig gå efter at vinde. Vi spiller for at blive nr.1

Bud på vinder af U19 EM-titlen: Danmark 🙂

Det laver jeg, når jeg ikke spiller fodbold: Jeg går på Brøndby Gymnasium 2.g. Når jeg ikke bruger tiden på lektier og afslapning, kan jeg godt lide at nyde selskabet af min familie og mine fantastiske venner. Jeg nyder at være i naturen og bruge min krop, så ferierne tilbringer jeg sjældent i sofaen!