U17-landstræner før EM-brag: Vi skal toppræstere for at slå Tyskland

0
988
De danske U17-piger jubler efter scoringen til 3-0 over Finland i EM-kvalifikationsturneringen.
De danske U17-piger jubler efter scoringen til 3-0 over Finland i EM-kvalifikationsturneringen.

Når det danske U17-landshold tirsdag spiller EM-semifinale mod Tyskland i Schweiz, så er der ikke mange detaljer i det tyske spil, som vil kunne overraske landstræner Anders W. Damgaard. Han har set tre dvd-kampe med tyskerne og kalder sig ”110 procent forberedt” til kampen, som kan sende Danmark i en EM-finale og samtidig udløse billetter til efterårets VM i Aserbadjan.

Landstræner Anders W. Damgaard.

Men forberedelserne har også understreget, at det er en klassemodstander, som Danmark skal op mod:

”Tyskland er fodboldstormagt indenfor pigefodbold, ingen tvivl om det. Hele holdet skal toppræstere, hvis vi skal slå dem, og vi skal samtidig også have lidt held,” siger Anders W. Damgaard.

Tysklands 10’er er den store profil

Tyskland har kvalificeret sig til EM via sejre over Tjekkiet, Serbien og Spanien. Sidstnævnte blev slået 4-0 og her scorede holdets anfører og store profil, Sara Däbritz, to mål.

”Hun er klart deres største profil. Hun er en typisk tysk 10er, der spiller som hængende angriber. Hun er livsfarlig i omstillingerne og kan gøre ondt på ethvert hold, så hende skal vi passe på. Men ellers skal vi forsøge at holde vores eget koncept,” siger Anders W. Damgaard.

U17-landsholdet flyver til Schweiz lørdag, hvor holdet indkvarteres i UEFAs hovedkvarter i Nyon, der også lægger græs til EM-kampene. Forud for afrejsen har holdet forberedt sig på en træningslejr mandag-onsdag i Vildbjerg, hvor der blev afsluttet med en træningskamp onsdag mod U19-landsholdet, som sluttede 0-0.

”Vi havde et rigtig godt træningsophold i Vildbjerg og en god kamp mod U19-landsholdet. Man kan da godt mærke, at pigerne har været gennem en lang sæson, men jeg synes EM-formen er fin,” siger Anders W. Damgaard.

Frederikke Thøgersen i 0-0-kampen mod Sverige.

“Vi skal turde spille vores eget spil”

Kampen mod Tyskland bliver den hidtil vigtigste kamp for samtlige danske landsholdsspillere. ”Der venter dem en kæmpe oplevelse,” som landstræneren siger, men omvendt har trænerteamet også brugt kræfter på at undgå, at ”kæmpeoplevelsen” ender med at ryste pigerne.

”Vi er meget opmærksom på, at det ikke bliver for stor en begivenhed. Jo, der vil nok være flere tilskuere og mere larm end de er vant til, men ‘det er stadig kun fodbold, der er 11 på banen, bolden er rund osv’. Vi har snakket meget om at turde have modet til at spille vores eget spil, dvs. at være boldbesiddende. Det er det, der har bragt os så langt. Vi tror på, at hvis man skal slå et rigtig godt hold som Tyskland, så er man nødt til at have bolden,” siger U17-landstræner Anders W. Damgaard.

Kampen mod Tyskland spilles tirsdag kl. 15. Vinderen af kampen skal spille finale på fredag mod vinderen af opgøret Schweiz-Frankrig. Begge finalehold er kvalificeret til U17-VM i Aserbadjan 22. september-13. oktober.

Læs også: “Vi skal til EM – det er så fedt”

Landsholdet jubler da EM-kvalifikationen er en realitet efter sejren over Finland.