U18: Brøndby pokalvinder efter sejr over Himmelev-Veddelev

0
1318
De nykårede pokalvindere fra Brøndby.
De nykårede pokalvindere fra Brøndby.

Brøndbys U18 DM-hold skal gøre plads til endnu en pokal i klubhuset på Vestegnen. Søndag sikrede Brøndby sig guldet i U18 DM-ligaen, og onsdag aften kunne holdet fejre endnu en triumf, da det på Brøndby Stadion blev til en 2-0-sejr over Himmelev-Veddelev i finalen i den sjællandske pokalturnering. Himmelev-Veddelev formåede dermed ikke at få revanche fra sidste års finale, hvor Brøndby vandt pokalen med en smal 1-0-sejr.

Amalie Thestrup - scorede begge mål.

U17-landsholdsspilleren Amalie Thestrup scorede begge Brøndbys mål i onsdagens finale, og hun havde lige som resten af Brøndbyholdet det helt store mesterskabssmil på efter medaljeoverrækkelsen:

”Det er helt ubeskriveligt både at vinder mesterskabet og pokalen. Vi har trænet og kæmpet hårdt for det her i et helt år. Det er bestemt ikke kommet nemt til os, så det er en kæmpe forløsning at stå med begge titler,” sagde hun efter kampen.

“Vi vil vinde de sidste kampe”

 Amalie Thestrup synes sejren var fortjent, men havde også roser til modstanderen Himmelev:

Årets pokalfighter: Stephanie Holm.

”De var overraskende gode. Vi spillede en træningskamp mod Himmelev før turneringsstarten, som vi vandt stort, så at vi ’kun’ vandt 2-0 er et signal om, at de var bedre, end vi nok umiddelbart havde regnet med. Men vi havde trods alt det meste af spillet, så jeg synes klart vi viser, at vi er det bedste hold”.

Kan I sætte jer op til de sidste kampe i turneringen, når I nu har vundet begge titler?

”Helt sikkert. Vi vil ikke slutte sæsonen med at tabe point i de to sidste kampe. Vi vil bevare æren hele vejen og går stenhårdt efter sejr i de to sidste kampe,” fastslog Brøndbys dobbeltmålscorer.

Himmelevs anfører Karoline Klindt.

Himmelev: Vi viser, vi har U18 DM-níveau

Hos Himmelev-Veddelev var der stolthed over sølvmedaljerne og præstationen i finalen:

”Jeg synes, vi gjorde det rigtig godt. Vi kom ikke til så mange chancer, men vi lagde pres på dem hele tiden og fik lukket dem godt ned, og det er forklaringen på, at vi ikke taber større end vi gør i dag,” sagde anfører Karoline Klindt, da hun havde fået sølvmedaljen om halsen.

Træner Michael Andersen havde masser af roser til sine spillere:

”Jeg synes helt klart vi formår at spille op med Brøndby i dag. Vi er ikke lige så teknisk stærke som Brøndby på alle pladser, men vi står sindsygt godt på banen. Aftalerne er fuldstændig stemt af, og spillerne løser den opgave, som de har fået,” lød det fra en tilfreds Michael Andersen.

Sølv til Himmelev-Veddelev.

Himmelev-træneren ser kampen som et godt bevis på, at Himmelev-Veddelev har niveauet til at kunne spille med i U18 DM-ligaen. Derfor ærgrer han sig sammen med resten af klubben over, at Himmelev-Veddelev for tredje år i træk har fået afslag fra DBU på sin licensansøgning:

”Pigerne viser i dag, at de kan være med på det allerhøjeste niveau. Jeg har set en række U18 DM-kampe op til denne kamp, og jeg vil gætte på, at vi ville kunne klare os bedre end den nederste tredjedel i ligaen,” siger Michael Andersen.

Himmelev-Veddelev spiller i 2. division øst. Holdet fører rækken med 21 point en målscore på 38-7 efter syv sejre og et nederlag .

Se flere billeder fra pokalfinalen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Trods nederlaget var Himmelev godt tilfredse med indsatsen i finalen mod Brøndby.