Camilla Kur: Fed oplevelse at spille fodbold i USA

1
1264
Camilla Kur i aktion for Colorado Rapids Women. Foto: Patrick Farrington Photography
Camilla Kur i aktion for Colorado Rapids Women. Foto: Patrick Farrington Photography

Knastørre baner, en gennemsnitstemperatur på 34-36 grader og turneringskampe flere gange om ugen. Brøndbyangriberen Camilla Kur oplever lige nu en fodboldvirkelighed, der er markant anderledes end den hendes holdkammerater oplever hjemme på vestegnen.

Mens Brøndby er i fuld gang med at træne op til den nye sæson i 3F Ligaen, så er Camilla Kur i USA, hvor hun har tegnet en kortvarig sommerkontrakt med Denver-klubben Colorado Rapids Women, der spiller i den amerikanske Womens League.

Her ankom hun få dage efter afslutningen på 3F Ligaen, og selv om lidt juridisk bøvl omkring spillercertifikat og transfer forsinkede den amerikanske debut, så stortrives Camilla Kur med sit nye hold, hvor hun er holdkammerat med en anden dansker, Skovbakken-spilleren Katrine Korsgaard.

Det fortæller hun til FODBOLD FOR PIGER, der har interviewet Camilla Kur pr. mail fra Denver:

Hvordan er den første kamp gået og hvilken rolle har du på banen?

”Min debut kamp kunne næsten ikke have været gået bedre! Vi vandt 1-0 over det nok bedste hold i W-league. Min opgave på holdet var, udover at udfylde pladsen som angriber, at komme med nogle friske input og ideer og bruge min erfaring eftersom det var et ret ungt hold jeg kom til. Jeg følte virkelig at der blev lyttet til mig når jeg havde noget at sige, både fra mine holdkammerater og ikke mindst mine trænere”.

Hvordan vurderer du holdets styrke?

”Alle er holdspillere, tænker som et hold, har samme mål og kæmper for hinanden. Der har været plads til at komme med positiv og negativ kritik, hvilket har resulteret i at vi har stået godt sammen, lyttet og hjulpet hinanden når det har set mest sort ud!”

Camilla og holdkammeraterne jubler efter en scoring i W-League. Foto: Patrick Farrington Photography

Hvad er Colorado Rapids målsætninger for sæsonen?

”Dette år er det første år Colorado Rapids Women har eksisteret så målsætningen for i år har været at være blandt top 4, hvilket vi også er”.

Hvordan oplever du niveauet i den amerikanske liga i forhold til 3F Ligaen?

”Det er meget ligeværdigt her i ligaen, ingen resultater er givet på forhånd. Det synes jeg er meget bedre, for ingen hold her stikker ud som hjemme i 3F-ligaen, hvor der er stor forskel fra toppen til bunden. Man skal sættes op og været helt klar til hver kamp, hvilket er rigtig fedt”.

Hvordan er forholdene i klubben og hvor meget træner I?

”Vi træner i Denver, hvor vi også har hjemmebane, og så har vi haft et par træninger i Loveland som ligger en times kørsel fra Denver. Banerne hjemme i Danmark er meget bedre end her, her er de hårde og tørre – men det skal så også siges at der er 34-36 graders varme hver dag! Vi træner stort set hver dag, der ikke er en kampdag. Det er et meget sammenpresset program med i gennemsnit ca. to kampe om ugen. Vi har lige været i Los Angeles hvor vi havde tre kampe på fire dage, en fridag, hjem – og kamp igen dagen efter!”.

Foto: Patrick Farrington Photography

Hvordan bor du?

”Jeg bor hos en værtsfamilie, hvilke i starten skræmte mig lidt men nu er jeg rigtig glad for det. ’My American family’ her er næsten gået hen og blevet en rigtig del af min familie. Det bliver meget hårdt at skulle sige farvel til dem, men jeg ved også at det ikke er den sidste gang jeg har set dem”.

Kan du lære noget fodboldmæssigt – eller er det bare en fed oplevelse…?

”Det er klart en fed oplevelse. Jeg har fået en masse fede minder med i bagagen og det har helt sikkert også lært mig noget fodboldmæssigt, om ikke andet om mig selv og min personlige udvikling”.

Har du et godt råd til andre danske spillere, som måtte ha’ lyst til at prøve det samme – hvad kræver det og hvordan gør man?

”Det kræver bare at springe ud i det. Hvis du har lyst, skal du gøre det. Et godt råd er at sørge for at papirarbejdet og alt det juridiske omkring spillercertifikat og transfer er i orden inden du tager af sted. Da der ikke var helt styr på det i mit tilfælde betød det at jeg måtte sidde over de tre første kampe, og da jeg i forvejen kom en måned efter de andre, var det ikke ligefrem det fedeste. Jeg ville ikke have været foruden denne her oplevelse, det er hvertfald ikke sidste gang for mit vedkommende. Så lad være med at holde dig tilbage”.

3F Ligaen starter op igen 5. august. Kan du nå hjem og blive klar til ligastarten?

”Jeg tager hjem den 30. juli, så jeg er hjemme den 31. Jeg har jo holdt formen vedlige ‘over here’ så jeg er klar til ligastart, JA!”.

Læs også: Skovbakkenspiller midt i amerikansk fodboldeventyr

1 COMMENT

  1. Kur´s problem omkring det juridske med papirarbejdet og spillercertifikat skyldtes, at Camilla Kur havde fået ophævet sin kontrakt med Brøndby IF umiddelbart efter sidste kamp imod Fortuna Hjørring, så hun kunne rejse.

    Men desværre var hun forhindret som ex. professionel, at transfervinduet først åbnede 30. juni. Så det er kun kontraktspillere der skal være opmærksomme på sådanne spidsfindigheder, da amatører ikke på samme måde vil være låst.