“Fedt at bruge en uges sommerferie på seriøs fodboldtræning”

0
1431
Marika Skov, Laura Leth Petersen og Jasmin Tegist Villefrance Selch.
Marika Skov, Laura Leth Petersen og Jasmin Tegist Villefrance Selch.

Det er fedt at få lov at bruge en uges sommerferie på intensiv fodboldtræning med andre ambitiøse fodboldpiger.

Spørg bare de tre U15-piger fra Horsens, Lyseng og Vejle, som FODBOLD FOR PIGER tog en snak med på Elite Football Camp, som i disse dage afvikles i Vejlby-Risskov ved Aarhus.

34 fodboldtalenter fra klubber i Jylland og Sjælland er med på campen, og selv om 3 x 90 minutters daglig træning kan lyde som hård kost, så var humøret højt, da FODBOLD FOR PIGER kiggede forbi:

Elite Football Camp varer en uge.

”Det er rigtig god træning, og der er meget mere tid til øvelserne end normalt. Til klubtræning skal man nå det hele på to timer. Her kan vi bruge hele dagen på at fokusere på én ting. Så vi lærer rigtig meget,” siger 14-årige Laura Leth Petersen, der til daglig spiller i FC Horsens.

Jasmin Tegist Villefrance Selch, der lige er skiftet fra FC Horsens til Lyseng, er enig:

”Jeg er med, fordi jeg gerne vil udvikle mig, og jeg får lige så meget træning her på en uge, som jeg ville få i løbet af en måned i sommerferien, så det er rigtig godt. Det er også lidt anderledes træning, end vi er vant til. Hos danske trænere får man tit at vide, at man skal aflevere bolden med det samme i stedet for at drible. Her har vi haft en dag, hvor vi skulle drible meget, og det er godt, hvis man skal blive bedre til boldkontrol,” siger Jasmin Tegist Villefrance Selch.

Mere disciplin

Alle tre piger er med i DBUs U14 – eller U15 talentcenter og alle tre drømmer om at komme på både A-landsholdet og blive professionelle fodboldspillere. Derfor har de det også fint med, at Elite Football Camp stiller store krav til pigerne og at der nogle regler og rammer, som minder om professionelle tilstande:

”Der er nok mere disciplin, end vi er vant til. Vi har f.eks. ens tøj på og vi skal have trøjen ned i bukserne, når vi træner. Men det er sjovt nok, og vi har det sjovt sammen,” siger Marika Skov, 14 år, fra Vejle Boldklub.

Hovedsproget er engelsk.

“Ikke noget problem at forstå trænerne”

Cheftræner Sergio Ponsa er fra Barcelona og hovedsproget på campen er derfor engelsk. Men det er ikke noget problem for pigerne:

”De er gode til at forklare øvelserne med hænderne, og de danske trænere hjælper meget til, så det er let at forstå, hvad vi skal lave,” siger Laura.

Marika og Jasmin er enige:

”Ja. Nogle gange får vi  tingene at vide to gange – først på engelsk og så på dansk – og derfor får vi i virkeligheden tit en bedre forståelse af øvelserne,” siger Jasmin.

Elite Football Camp slutter fredag.

Læs også: 34 talenter lærer spanske fodbolddyder i Aarhus