Brøndby i front i ny U16-række på Sjælland

0
725
B73 Slagelse i grønne trøjer tog i mod Brøndby på en spritny kunstgræsbane. Foto: Steen Trolle
B73 Slagelse i grønne trøjer tog i mod Brøndby på en spritny kunstgræsbane. Foto: Steen Trolle

Så er den nye sjællandske U16 1-række skudt i gang, og fra starten har Brøndby sparket sig op på førstepladsen med en sikker 7-2-sejr ude lørdag over B73 Slagelse.

På den bare to uger gamle og noget tunge kunstgræsbane i Slagelse, kom B73 ellers foran 1-0 og fik udlignet til 2-2 før pausen. Men i anden halvleg løb Brøndby fra sydvestsjællænderne og kunne rejse hjem med tre point.

Dermed topper Brøndby den nye U16 1-række, efterfulgt af Taastrup FC, som lørdag slog Hillerød 1-0, og BSF og BSV, som fredag aften spillede uafgjort 1-1.

B73 Slagelse har scoret til 1-0.

Trods storsejren var Brøndby-træner Christina Jensen ikke tilfreds med præstationen i Slagelse. Brøndbys fokus er nemlig ikke at vinde storsejre men udvikling af spillet og spillerne:

”Det kan måske lyde overlegent at man ikke er tilfreds, når man har vundet 7-2, men det handler ikke for os om at få tre point. Hvis det alene gjorde det, så spillede vi en anden type fodbold. Vores fokus er at udvikle spillerne, så de på sigt kan blive klar til at spille U18 DM- og 3F-liga. Derfor har vi meget fokus på pasningsspillet og førsteberøringerne, og det lykkedes vi ikke særlig godt med i dag,” konstaterer Brøndby-træneren.

Kampen på den steghede kunstgræsbane i Slagelse fik i øvrigt en lidt skæv start. For anden gang i træk oplevede Brøndby at stille til en turneringskamp under DBU Sjælland, hvor dommeren ikke mødte frem. I stedet aftalte de to hold, at en repræsentant for hver klub skulle dømme en halvleg hver. En Brøndby-forældre lagde derfor ud med at dømme kampen, men et kvarter inde i første halvleg ankom der så en dommer fra lokalområdet, som B73 Slagelse havde ringet efter.

”Når nu spillere og trænere er seriøse med pigefodbolden, så er det altså useriøst, at dommeren bliver væk,” lød det ærgerligt fra Brøndby-kredse efter kampen.

Se billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Læs også: DBU Sjælland: Fin interesse for nye U12-, U14- og U16-rækker