U18 DM: Brøndby slog Varde i premieren

0
2250
Freja Abildå Sørensen, der her ses i en kamp for Brøndbys U15-hold i sidste sæson, scorede til 3-0.

De forsvarende mestre kom fint fra land, da U18 DM-ligaen startede op i denne weekend. Brøndby, som vandt U18 DM ligaen i sidste sæson, mødte søndag Varde på hjemmebane, og kampen sluttede med en sejr på 3-0 til Brøndby.

”Det var vigtigt at få tre point og holde nullet. Men vi spillede ikke nogen særlig god kamp. Der var mange aftaler, som endnu ikke var på plads, og samtidig skal der lyde et stort cadeau til Varde. De gjorde det godt, og fik os til at se skidt ud,” siger Brøndbys U18 DM-træner Rene Nielsen, som til dagens kamp måtte se bort fra angriberen og U17-landsholdsspilleren Amalie Thestrup, der havde karantæne efter et rødt kort i sidste sæsons sidste kamp mod netop Varde.

”Det var da lidt en hæmsko for os. Jeg kunne godt mærke, vi manglede en angriber,” siger Rene Nielsen.

Regner med 3.-5. plads

Brøndbys mål blev scoret af Kristina Andersen (25. minut), Stine Larsen (60. minut) og Freja Sørensen Abildå (75.minut). Freja, der sidste år spillede U15 i Brøndby, er en af flere nye i den foryngede Brøndby-trup, som har sagt farvel til en del nøglespillere, der er rykket op som seniorer.

Af samme grund regner Rene Nielsen ikke med, at Brøndby kan spille med om guldet i år:

”Jeg tror vi kommer til at spille med i top fem. Vi vil selvfølgelig gå efter medaljer, men en placering fra tre til fem er nok mest realistisk,” siger Rene Nielsen.

Brøndby møder i næste runde OB, som lørdag tabte 2-0 til Hillerød. For Brøndby har kampen stor symbolsk betydning:

” OB var det eneste hold, som vi ikke vandt over i sidste sæson. Vi spillede uafgjort i Odense og tabte på hjemmebane. Så vi ser frem til kampen på søndag. Det er vigtigt for os at få et godt resultat,” siger Rene Nielsen.