U18: OB satser på sammenhold, gejst og godt spil

0
1078
OB-spillerne jubler efter en scoring i pokalsemifinalen i foråret. Foto. OB
OB-spillerne jubler efter en scoring i pokalsemifinalen i foråret. Foto. OB

FODBOLD FOR PIGER varmer op til en ny sæson i U18 DM-ligaen. Vi har spurgt alle U18-trænerne om deres målsætninger for sæsonen, til- og afgang af spillere mv. Her svarer cheftræner Andreas Bech, OB, som sluttede på 8. pladsen med 18 point i sidste sæson:

Målsætning for holdet

Holdets målsætning er at spille fodbold, forstået på den måde, at vi ønsker at udvikle os når vi erobrer og har bolden. Vi vil rigtig gerne udvikle så dygtige fodboldspillere som overhovedet muligt, og derfor vil vi gerne spille noget pasningsdygtigt fodbold og have masser af bevægelse på banen. Kigger vi på tabellen. så er vi 13 hold, og der vil vi gerne se om vi kan ligge omkring midten. Hver kamp har en ny historie og en af vores styrker i foråret var vores enorme sammenhold! Vi vil fortsætte vores OB gejst, som hedder, at vi kæmper hele kampen for vores holdkammerater på banen.

Fokusområder for holdet:

I foråret ændrede vi spillestil og kunne med en af ligaens yngste trupper give en masse erfaring til rigtig mange 97’ere. Det betyder at vi ikke skal starte helt på 0 her i efteråret, for de spillere som var i klubben på daværende tidspunkt. De nye spillere skal dog lige spilles ind. Vi ønsker fortsat at være gode i vores erobringsspil og nu blive endnu bedre på bolden, når vi erobre den. Derudover skal vi være dygtigere i felterne, både vores eget men også hos modstanderne.

Tre af de nye spillere i U18 DM-truppen: Helena Vigen, Line Rasmussen og Juliette Jensen.

Tilgang af spillere:

 • Helena Vigen (1995) – Lake High School
 • Karen Pedersen (1995) – Oure Skolerne
 • Line Rasmusen (1997) – SUB Aunslev
 • Nete Rasmussen (1997) – Nyborg
 • Juliette Jensen (1996) – Munkebo/Næsby
 • Anna Jensen (1997) – Tilgang fra U15
 • Emilie Bock (1997) – Tilgang fra U15
 • Følgende 97’ere er også i truppen, men var faste i U18DM i foråret også:
 • Nichole Lange, Mette Krag, Sofie Ottosen

+ der kan måske være flere på vej

Afgang af spillere:

 • Mette Wengel – senior
 • Cecilie Lillesø – Efterskole
 • Line Hansen- Næsby
 • Sara Junker – senior
 • Malene Andersen – ukendt klubskifte

Større ændringer i øvringt:

Kristian Mølmer som sidste år var assistent for 3F Liga holdet er i denne sæson ny assistenttræner på U18DM. René Hansen, som sidste år var træner for B73 Slagelses damesenior, er ny målmandstræner/sportschef i dameafdelingen.

Trænersammensætningen for U18Liga er:

 • Andreas Bech – Cheftræner
 • Kristian Mølmer – Assistenttræner
 • René Hansen – målmandstræner/sportschef
 • Simon Waagø – fysisk træner.

Træningskampe:

 • OB – OB U15/17 drenge 1-8
 • Fredericia damesenior – OB 2-2
 • Næsby U18DM – OB 3-0

Nøglekampe:

Det kedelige svar, er også det helt rigtige: Hver kamp er en nøglekamp. Vi skal ikke kigge frem i kalenderen men kun fokusere på den kamp, som er den næste. Der er ingen nemme kampe i turneringen, hvilket vi så sidste sæson. Møder man et hold som tager for let på tingene, selvom man er top eller bundhold, så tror jeg ikke man vinder! Det er dejligt for pigefodbolden i dansk elite fodbold!

Hvem der vinder guld osv.

Der er 13 hold, og fra start har alle chancen. Men på den lange bane, så har jeg et skud i tågen på, at Thisted kunne være et godt bud til at vinde i år. Dem som kan fastholde sine profiler i truppen og har mindst skader, afbud til træning/kamp og heldet af Thisted, BSF, Brøndby og Næsby fordeler de øverste placeringer! Jeg er dog fan af overraskelser!

OBs kampprogram efteråret 2012

 • Lø 11/8 Hillerød-OB
 • Sø 19/8 OB-Brøndby
 • Sø 26/8 OB-Varde
 • Lø 1/9 Fortuna Hjørring-OB
 • Sø 9/9 OB-Skovbakken
 • Lø 15/9 Horsens SIK-OB
 • Sø 7/10 Thisted FC-OB
 • Sø 14/10 OB-BSF
 • Sø 28/10 KoldingQ-OB
 • Sø 4/11 OB-Vejle
 • Sø 11/11 Team Viborg-OB
 • On 14/11 OB-Næsby
 • Sø 18/11 OB-Hillerød
 • Sø 25/11 Brøndby-OB