Drømmestart for Hillerød i U18 DM

0
768
Line Munk Hansen scorede til 2-0. Foto: John Jessen Hansen

Hillerød GI Damefodbold fik lørdag den bedst tænkelige start i U18 DM-ligaen. Klubben, som sidste år spillede i den tredje bedste række, vandt 2-0 hjemme over OB. Dermed har Hillerød fået et fantastisk rygstød til de kommende udfordringer mod landets bedste U18-hold.

”Vi er utroligt lettede. Vi har været lidt usikre på, hvor vi har henne i forhold til niveauet i U18 DM-ligaen, så derfor er der stor glæde lige nu. Men vi er også ydmyge overfor situationen. Vi ved godt, at vi ikke er verdensmestre, fordi vi har vundet en enkelt kamp. Vi holder os helt nede på jorden, for vi har en svær kamp i næste uge i Hjørring,” siger cheftræner Frank Viggo Rasmussen.

“Vi skulle økonomisere med kræfterne”

Anne Lønbro Nielsen scorede til 1-0 efter ca. 25 minutter, og i anden halvleg slog Line Munk Hansen sejren fast med en scoring til 2-0. Hillerød lagde forsigtigt ud, men efter cirka 10 minutter fik de tro på tingene, og så fulgte en periode på cirka et kvarter, hvor hjemmeholdet fik lagt et godt tryk på modstanderne og skabt et 2-3 store chancer, som mundede ud i scoringen til 1-0.

”Grundstammen er spillere fra sidste års U15-hold, og de er ikke vant til at spille 2 x 45 minutter. Oplægget var derfor, at pigerne skulle økonomisere lidt med kræfterne og prøve at tage tempoet lidt ud af kampen ved at køre bolden rundt og være tålmodige. Det lykkedes godt, selv om der da var et kvarters tid i anden halvleg, hvor vi lidt på hælene og spillet ikke rigtig kørte. Men så kæmpede pigerne r…. ud af bukserne, og vores målmand trådte virkelig i karakter og dirigerede sine holdkammerater, ” fortæller Frank Viggo Rasmussen.

Hillerøds målsætning for sæsonen er at udvikle spillerne og få erfaring med landets bedste række, som klubben fik licens til for fire måneder siden. Forventningen er en slutplacering omkring 10.-12. pladsen, og den målsætning ændres der ikke på, trods dagens sejr, som udløste jubel hos de mange klubkammerater og familier, der var mødt frem for at overvære Hillerøds debut i U18 DM-rækken:

”Nej, vi ændrer ikke målsætning. Vi tager en kamp ad gangen og ved godt, at det er hårdt arbejde der venter forude. Men vi er selvfølgelig glade for at have slettet nullet,” siger Frank Viggo Rasmussen.

Hillerød møder Fortuna Hjørring i næste runde. Kampen spilles søndag d. 19. august kl. 11 i Hjørring.

“Hvem var det der vandt i dag…”. Hillerød jubler efter den første U18 DM-sejr. Foto: John Jessen Hansen