U18 DM: Thisted scorer mål på samlebånd

0
989
U19-landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen udgør en del af Thisted FCs effektive angreb.
U19-landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen udgør en del af Thisted FCs effektive angreb.

Målene fyger om ørerne på modstanderne, når Thisted FC’s U18 DM-hold spiller hjemmekamp på det lokale Lerpytter Stadion. Hele 22 Thisted-scoringer er det blevet til i sæsonens tre første hjemmekampe, og lørdag gik holdet nærmest mål-amok med en 10-1-sejr over oprykkerne fra Hillerød.

Fem af målene blev scoret af U17-landsholdsspilleren Rikke Dybdahl, som nu har nettet ni gange i sæsonen. Og Dybdahl, som er årgang 97,  får følgeskab af sidste sæsons Thisted-topscorer Malene Sørensen, som scorede tre gange i lørdags og nu er oppe på syv scoringer  i alt.

”Vores offensiv har været knaldhamrende effektiv. De to forreste har fundet sammen i et rigtig godt sammenspil, hvor de er utroligt gode til at finde hinanden, og de bakkes op af nogle meget dynamiske kanter,”  siger træner Keld Østergaard, som bl.a. råder over U19-landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen på den ene af kanterne.

Lange busture koster

Thisted FC var allerede foran 4-0 efter 17 minutter i lørdagens kamp mod Hillerød, men Keld Østergaard har faktisk roser til Hillerød, selv om de blev kørt over af hjemmeholdet:

”Når Hillerød fik plads, forsøgte de at spille en rigtig god gang positiv fodbold, og de havde en god indstilling hele kampen igennem, selv om de nok var lidt overmatchet. Jeg synes faktisk de gjorde mange af de rigtige ting, men vi ved af egen erfaring, at det er svært som oprykker at skulle ud på disse lange ture før kampene. Man skal vænne sig til turene, så man ved, hvordan man skal gribe dem an,” siger Keld Østergaard om den flere timer lange bustur, som næsten alle hold skal på, når de skal besøge Thisted.

”Det er det samme for os. Vi har langt til hver kamp, og det har taget os tid at lære, hvordan turene skal tackles. I sidste sæson vandt vi ikke ene eneste af de kampe, hvor vi skulle køre langt,” siger Thisted-træneren.

“Brøndby er favorit”

Med storsejren er Thisted tre point foran sidste sæsons DM-guldvinder Brøndby, som Thisted møder på søndag i Brøndby. Det får dog ikke Keld Østergaard til at udråbe sit eget hold til favorit:

”Det bliver en utrolig spændende kamp, som vi glæder os rigtig meget til. Men Brøndby er favoritter til den kamp. De har ikke tabt på hjemmebane i mange måneder, og i sidste sæson vandt de 3-0 og 3-1 over os. Men vi vil da selvfølgelig forsøge at vinde, og hvis vi kan finde det spil frem,  som vi har spillet de seneste kampe og være lige så effektive, så har vi da en mulighed,” siger Keld Østergaard.

Kampen Brøndby-Thisted FC spilles søndag den 23. september kl. 14 på Brøndby Stadion.

Læs også: Thisted fortsat i front efter storsejr