Abby Wambach kåret til verdens bedste

0
738

Den amerikanske landsholdsanfører Abby Wambach kan føje endnu en titel til sit alenlange fodbold-cv. Mandag aften blev den 32-årige mangemålsskytte kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Det skete ved den store FIFA Ballon d’Or-uddeling, hvor Lionel Messi blev kåret til verdens bedste mandlige fodboldspiller.

Abby Wambach har i adskillige år været nøglespiller på det amerikanske landshold. Hun viste endnu en gang sin enorme værdi for amerikanerne, da hun blev amerikansk topscorer med fem mål ved sommeren OL i London, hvor USA vandt guld for fjerde gang.

Abby Wambach får titlen som verdens bedste i konkurrence med brasilianske Marta da Silva, som har fået prisen fem gange, og landsholdskollegaen Alex Morgan.

Pia Sundhage, som var landstræner for USA under OL-slutrunden, blev kåret til verdens bedste kvindelige træner. Sundhage skiftede for et par måneder siden til jobbet som svensk landstræner.