De bruger ferien til at få ekstra fart i fødderne

0
853

18 talentfulde fodboldpiger fra Birkerød og Allerød vil være endnu hurtigere på fødderne, når de møder til træning på deres klubhold efter vinterferien.

De 18 piger i alderen 12-14 år deltager nemlig i denne uge på Girls Elite Camp i Birkerød, og her får de blandt andet såkaldt speed agility-træning, der handler om at forbedre spillernes løbeteknik og deres evne til at lave hurtige vendinger på fodboldbanen.

Jesper Stougaard, Fodboldkreatøren.
Jesper Stougaard, Fodboldkreatøren.

”Der arbejdes ikke ret meget med løbeteknik i danske klubber. Der bruges meget tid på det fodboldmæssige, og de seneste år er man også begyndt at lave stigetræning, hurtige fødder osv., men selve teknikken i løbet og i accellerationen er der meget lidt fokus på i Danmark. Det prøver vi at råde bod på ved at give pigerne nogle teknikker, som de kan tage med hjem,” siger Jesper Stougaard fra firmaet Fodboldkreatøren, der står bag Girls Elite Camp.

Ud over hurtighedstræningen, som baseres på et amerikansk udviklet træningssystem, får pigerne undervisning i ernæring, og så står den selvfølgelig på fodbold, hvor der i sær er fokus på boldberøringer og vendinger med bolden.

”Vi kører træningen lidt mere elitært end man kender det fra de normale fodboldskoler. Vi henvender os til piger fra de bedste rækker, og målet er at give pigerne nogle redskaber, som gør dem bedre, når de vender tilbage til deres normale træning,” siger Jesper Stougaard, som selv har en baggrund som ungdomselitespiller og ved siden af Fodboldkreatøren er assistenttræner for BSFs 3F Ligahold.

Girls Elite Camp køres over tre dage fra mandag-onsdag og slutter onsdag med en eksamen i ernæring.

”Vi har valgt kun at køre campen over tre dage for at sikre, at der holdes et højt niveau under hele campen. På en ugelang fodboldskole er spillerne ofte trætte, når de når frem til de sidste par dage, og så kan det være svært at holde et tilstrækkeligt højt niveau,” siger Jesper Stougaard.

FOTO: Pigerne lærer at accelere hurtigt og at lave hurtige vendinger på Girls Elite Camp. Der trænes både i hallen på Birkerød Idrætscenter og på udendørs kunstgræsbaner.Girls Elite Camp 2