U18: Målmagerne fra Thisted har kurs mod DM-guldet

0
836
De sidste dessiner pog kampråb inden søndagens kamp mod Brøndby. Foto: Jan Holst
De sidste dessiner pog kampråb inden søndagens kamp mod Brøndby. Foto: Jan Holst
De sidste dessiner pog kampråb inden søndagens kamp mod Brøndby. Foto: Jan Holst

375 tilskuere og en sejr på 6-1. Thisteds U18 DM-hold imponerede på flere fronter, da holdet i weekenden spillede sig op på andenpladsen i landets bedste U18-række.

Ved at lave en særlig pigefodbolddag for piger og deres forældre, lykkedes at samle et talstærkt publikum til topkampen på Thisted Stadion. Og takket være drøneffektivt angrebsspil, blev et ellers godt spillende Brøndby-hold sendt hjem med sæsonens største nederlag. Selv om gæsterne faktisk kom foran  1-0 i første halvleg.

”Det var en kamp, der bølgede frem og tilbage. Brøndby var især godt med i første halvleg, hvor de kom foran. Men vi scorede så tre minutter senere, og da vi kommer hurtigt foran i starten af anden halvleg, og får vinden i ryggen, sidder vi med en god fornemmelse,” fortæller Thisteds ungdomsformand Bent Andersen.

Thisted jubler, Brøndby ærgrer sig.
Thisted jubler, Brøndby ærgrer sig.

Fire målfarlige angribere

Den gode fornemmelse kom til at holde stik. Thisted scorede fire gange i de sidste 20 minutter af anden halvleg, og dermed levede holdet op til sit varemærke: effektivt angrebsspil og masser af mål.

Thisted har foreløbig scoret 103 mål i turneringen – 30 mål flere end Brøndby, der har scoret næstflest.

”Vi tænker meget offensivt og spiller ud fra en filosofi om at score flere mål end modstanderne. Vi har fire spillere i de forreste rækker, som alle er målfarlige, og det gør, at vi er meget svære at lukke ned. Modstanderne kan ikke nøjes med at dække Rikke Dybdahl (U18 DM-ligaens topscorer med 33 mål, red.) op, for vi har tre andre, der også er store profiler, og som hver især scorer mange mål,” siger Bent Andersen med henvisning til Malene Sørensen, Lise Kirk og U19-landsholdsspilleren Frederikke Thøgersen.

Foto: jan Holst
Foto: jan Holst

“Vi tager en kamp ad gangen”

Thisted er lige nu på andenpladsen, to point efter Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF). Men Thisted har spillet en kamp færre end BSF, som kun har to kampe tilbage, og dermed ligger mesterskabet lige nu til Thisted, der mangler at spille mod Varde, Fortuna Hjørring og Thisted. Kampen mod Varde spilles torsdag aften i denne uge, og den kan sende Thisted i front.

”Men vi tager en kamp ad gang og taler ikke om mesterskabet. Vi har tre kampe tilbage, og dermed ni point at spille om, og vi ved godt, at hvis vi skal være danske mestre, så skal vi have alle ni point,” siger ungdomsformanden.

Rekordstort publikum

Hvis det skulle ende med guld, kan Thisteds entusiastiske publikum tage en lille bid af æren. Thisted-supporterne har i hvert fald gjort deres til at bakke pigerne op. Ikke mindst i søndags, hvor 375 tilskuere – mange flere end til 3F-ligakampe – skabte en festlig ramme om opgøret mod Brøndby.

”Klubben havde arrangerert en særlig pigedag, hvor vi havde inviteret alle klubbens pigespillere og deres forældre til en hyggedag  med lege, kaffe og kage, oplæg til kampen osv. Der var blandt andet arrangeret et memoryspil med alle U18 DM-pigerne, så pigerne kunne lære dem at kende før kampen, og vi havde arrangeret fælles indløb med U8-piger til begge hold. Det var med til at give en fantastisk stemning på stadion,” siger Bent Andersen.

Thisted på vej på banen...
Thisted på vej på banen…
Brøndby på vej på banen i søndagens kamp på Thisted Stadion.
Brøndby på vej på banen i søndagens kamp på Thisted Stadion.