Madsby Pige Cup: 2000 piger til fodboldfest i Fredericia

0
1041
Ølstykke og Odders U11-piger i den indledende pulje. Ølstykke vandt 5-0.
Ølstykke (i gult) og Odders U11-piger i den indledende pulje. Ølstykke vandt 5-0.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at der  er masser af talent og sejrsvilje blandt de yngste årgange i dansk pigefodbold, så skulle de bare have lagt vejen forbi Fredericia i weekenden.

Her var Fredericia Forenede Fodboldklubber (FFF) for 18. år i træk vært for Madsby Pige Cup, og cirka 2000 piger var i år samlet til det to dage lange stævne, hvor der spilles indledende puljer om lørdagen og slutspil med finaler om søndagen.

Madsby Pigecup blev startet i 1996, hvor Fredericia Forenede Fodbold fik ideen til et rent pigestævne i irritation over, at de yngste pigehold dengang havde en tendens til at “drukne” til de store stævner, hvor der var mange flere drenge end piger. Til det første stævne var der tilmeldt otte hold, men 18 år efter er antallet af tilmeldte hold nu oppe på 187, og dermed var der reelt udsolgt til 2013-udgaven af Madsby Pigecup.

”Vi har fem hold mere med end i 2012, så der er rekorddeltagelse i år. Pigerne overnatter på seks af Fredericias skoler og vi har et madtelt med plads til 500 personer, hvor vi bespiser deltagerne morgen, middag og aften, og der er ikke plads til at afvikle flere kampe på banerne. Så stævnet kan ikke blive større end det er nu,” fortæller stævnekoordinator Svend Erik Kristensen.

“Glad weekend med gode oplevelser”

Søndag blev der kæmpet intenst om sejrene i slut- og finalespillet, og der blev jublet fra altanen ved Fredericia FFs klubhus, hvergang der blev delt medaljer ud. Men selv om alle går på banen for at vinde, så handler Madsby Pige Cup ikke kun om at sejre og guldmedaljer, understreger Svend-Erik Kristensen.

”Når pigerne rejser hjem søndag, så skulle de gerne have haft en rigtig glad weekend med masser af fodbold og masser af gode sociale oplevelser. En vigtig ting ved Madsby Pigecup er, at vi efter de indledende puljekampe om lørdagen splitter stævnet op i slutspil om søndagen, hvor alle hold møder andre hold på deres eget niveau og hvor der kåres vindere i A-, B- og C-rækkerne. Så alle hold får gode fodboldoplevelser, uanset deres niveau,” siger Svend-Erik Kristensen.

Se mange flere billeder fra Madsby Pige Cup på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.