Lyngbys U16-træner: Vi har bevist, at vi kan spille med i Elite 1

0
1144
Lyngby i kamp mod Brøndby i den sidste kamp.
Lyngby i kamp mod Brøndby i den sidste kamp.
Lyngby i kamp mod Brøndby i den sidste kamp. Foto: Steen Trolle

Tre sejre, 19 mål og en placering som nummer fem ud af seks.

Lyngby Boldklubs U16-piger har i foråret prøvet kræfter med den bedste sjællandske række, og selv om det er blevet til syv nederlag i ti kampe, så er træner Charlotte Tjellesen stolt af pigernes præstation.

”Vi har fået ni point og nogle utrolige succesoplevelser undervejs. Vores mål var at spille os fri af bunden og at holde vores koncept om at spille bolden langs jorden i alle kampe, og vi er lykkedes med begge dele. Ingen havde regnet med, at vi ville få ni point,” siger Charlotte Tjellesen.

Lyngby har vundet to gange over BSF, der slutter på sidstepladsen, og en gang over B73 Slagelse, der blev nummer fire. Lyngby sluttede sidste runde med at tabe 4-0 til Brøndby, som vandt rækken, men Lyngby formåede at holde nullet i det meste af første halvleg, og bagefter var der roser til pigerne fra træner Charlotte Tjellesen.

”Vi har fået ni point og nogle utrolige succesoplevelser undervejs," siger træner Charlotte Tjellesen.
”Vi har fået ni point og nogle utrolige succesoplevelser undervejs,” siger træner Charlotte Tjellesen.

”Jeg roser stort set pigerne hver gang, for de rykker sig en lille smule i hver kamp. Ingen havde regnet med, at vi kunne matche Brøndby, men pigerne gik ind og spillede med en god motivation, og de holdt fast i konceptet og det var det vigtigste,” siger hun.

Charlotte Tjellesen har ellers ikke haft de nemmeste vilkår som træner. Holdet startede turneringen med et stort antal årgang 97ere på holdet, men på grund af skader blev det nødvendigt at rykke en del årgang 98ere op fra andetholdet.

”Det er piger, som har været vant til at spille pige 1, så de har skullet vænne sig til et andet tempo. Men det har de formået at gøre i løbet af forårssæsonen, og jeg er superstolt af deres indsats. Jeg synes vi har bevist, at vi hører til i Elite 1-rækken,” siger Lyngbys U16 1-træner.

Fotos: Steen Trolle
Fotos: Steen Trolle