Pokalen: SC Egedal holdt stand mod Taastrup FC i 84 minutter

0
1429
SC Egedal i røde trøjer tabte 1-0 til Taastrup men fik gjort fin reklame for de nye fodboldsamarbejde.
SC Egedal i røde trøjer tabte 1-0 til Taastrup men fik gjort fin reklame for de nye fodboldsamarbejde.
SC Egedal i røde trøjer tabte 1-0 til Taastrup men fik gjort fin reklame for de nye fodboldsamarbejde.

SC Egedal, der netop har sikret sig oprykning til den tredjebedste række, viste torsdag aften, at det ikke er tilfældigt, at holdet er med i toppen af den sjællandske kvindeserie.

Holdet, som er en overbygning på naboklubberne Ølstykke og Stenløse, var i ilden i pokalturneringen mod Taastrup FC fra 3F Ligaen, og SC Egedal formåede at holde Taastrup fra scoringer helt frem til det 84. minut. Til sidst blev overmagten dog for stor og Taastrup fik scoret den ene mål, som sender dem videre i pokalturneringen. Men SC Egedal fik gjort en god figur på hjemmebanen Ølstykke Stadion, og bagefter var både spillere og træner stolte af indsatsen.

”Taastrup er et rigtig godt hold, som spiller flot fodbold, og vi fik lidt af af en fodboldlektion. Men vi fik vist, at vi er nået meget langt i vores udvikling som hold. Pigerne fulgte det taktiske oplæg flot, og som Taastrups træner sagde til os efter kampen, så viste pigerne, at de kunne være med i nærkampene og løbeduellerne. Men det er klart, at Taastrup spiller på et andet niveau end os, og derfor var vi også nødt til spille mere defensivt, end vi plejer,” siger SC Egedals cheftræner Thorbjørn Valdsgaard.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

SC Egedal havde ikke mange muligheder i kampen, men kort inde i anden halvleg fik hjemmeholdet en friløber mod Taastrups mål.

”Og hvem ved hvad der var sket, hvis vi havde scoret på den. Så havde vi fået en helt ny tro på tingene. Derfor vidste jeg heller ikke, om jeg skulle le eller græde, da Taastrup scorede til 1-0, for jeg ville godt kunne forstå, hvis pigerne var lidt skuffede. Men de var heldigvis glade efter kampen, tilskuerne var imponerede og jeg er selv hammerstolt over pigerne,” siger Thorbjørn Valdsgaard.

SC Egedal sikrede sig oprykning til den nye Kvindeserie Øst fire runder før sidste kamp, og Thorbjørn Valdsgaard er overbevist om, at holdet, som kun har tabt en enkelt kamp i turneringen, har niveauet til at begå sig i den tredjebedste række.

”Jeg forventer at vi kommer til at ligge i den bedste halvdel, og jeg tror faktisk, at vi kan spille med om oprykning. Det ser ud til, at vi får samme hold som nu efter sommerferien, suppleret med nogle nye spillere ude fra, og derfor tror jeg vi kan fortsætte den positive udvikling, ” siger SC Egedals cheftræner.

Se resultaterne af de øvrige pokalkampe her.