U18: BSF pokalvindere efter 2-0 over Brøndby

0
1153
De nykårede pokalmestre fra BSF.
De nykårede pokalmestre fra BSF.
De nykårede pokalmestre fra BSF.

OPDATERET: U18 DM-pigerne fra Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF) vandt onsdag aften den sjællandske pokalturnering efter en finalesejr på 2-0 over ærkerivalerne fra Brøndby.

I en intens finale, der blev spillet i Ballerup Idrætspark, sikrede Rikke Læntver Sevecke sejren med en scoring i hver halvleg.

Rikke Sevecke blev efter kampen kåret til pokalfighter, og det var ikke kun på grund af hendes to scoringer. Den stærke forsvarsspiller imponerede også, da hun i første halvleg måtte lade sig skifte ud med et blåt øje, fordi hun havde fået et bold i hovedet. Rikke Sevecke sundede sig i pausen, og derefter kom hun på banen igen en halv times tid i anden halvleg, hvor hun scorede sit andet mål med det hoved, der var blevet ramt i første halvleg.

Kampen var præget af mange tætte og intense dueller.
Kampen var præget af mange tætte og intense dueller.

”Det er ikke kun mig, der kæmper godt. At jeg spiller godt skyldes, at hele holdet spiller godt,” sagde Rikke Sevecke selv beskedent til FODBOLD FOR PIGER efter kampen.

Pokalfighteren havde  denne forklaring på BSFs fuldt fortjente sejr:

”Vi hænger rigtig godt sammen i dag, hvor vi får en god start. Vi gør det, vi har aftalt, og vi kæmper hele kampen igennem. De får lidt fat på et tidspunkt, men så kommer vi tilbage igen,” lød det fra Rikke Sevecke.

“Vi rider på en bølge”

BSF slog for tre uger siden Brøndby i U18 DM-ligaen med 2-1 i Brøndby, og den sejr har været med til at give BSF ekstra gejst til ligaafslutningen og til finalen, vurderer cheftræner John Fromann.

”Den sejr gav os et rygstød, og vi rider på en bølge, hvor vi topper lige nu,” sagde John Froman, som mente, at styrkeforskellen på de to hold var en tand større i onsdagens finale end i det meget lige opgør i Brøndby i pinsen.

“Jeg synes det var en god kamp mellem to hold, der står godt til hinanden. Der var masser af nerve, som der skal være i en finale, men jeg synes også, at det er os, der har overtaget. De kommer ikke til ret mange chancer, og vores midterforsvarer holder dem godt nede ” sagde John Froman.

Flere medaljer i sigte

Pokalen og guldmedaljerne kan allerede om få dage få følgeskab af flere medaljer. BSF er lige nu nummer to i U18 DM-ligaen, og holdet er sikker på sølv, hvis det bliver til sejr eller uafgjort i den sidste kamp på lørdag ude over BSF. En sejr kan også udløse guld, hvis topholdet Thisted kun får uafgjort i sin sidste kamp på søndag i Hillerød.

Senere på måneden venter der endnu en pokalkamp, når BSF som vinder af den sjællandske pokalturnering skal møde vinderen af kampen mellem den jyske og den fynske pokalturnering i en slags superpokalfinale. KoldingQs U18 DM-piger har vundet den jyske pokalturnering, mens den fynske vinder først findes på søndag, hvor endnu to U18 DM-hold tørner sammen, nemlig OB og Næsby.

Pokalfighter Rikke Sivecke scorede begge finalens mål og blev kåret til pokalfighter.
Pokalfighter Rikke Sevecke scorede begge finalens mål og blev kåret til pokalfighter.