Skjold Birkerøds oprykkere fortsætter videre op i 1. division

0
928
Glade birkerødspillere da oprykningen var i hus i søndags.
Glade birkerødspillere da oprykningen var i hus i søndags.
Glade birkerødspillere da oprykningen var i hus i søndags.

Så er det et faktum: Skjold Birkerøds bedste fodboldkvinder rykker op i 1. division efter bare en sæson i landets tredjebedste række, Kvinde DS-serien.

Oprykningen blev sikret i søndags, da Skjold på udebane spillede 0-0 mod Frederikværk. Skjold er nu syv point foran forfølgerne og er dermed umulige at nå med to runder igen.

“Vi har arbejdet meget med det fysiske og mentale. Vi gjorde meget ud af den fysiske træning i vinterpausen, så pigerne har været fysisk klar til kampene, og de har lært, at man også skal være mentalt klar til kampene. Det kan ellers kan være en udfordring, når man spiller hverdagskampe, som jo ligger efter en lang dag på jobbet eller studiet,” siger cheftræner Thomas Lesly Rasmussen som en af forklaringerne på Skjolds imponerende sæson, hvor holdet er ubesejret i otte måneder.

Den stime kan næppe holdes i næste sæson, hvor der venter langt stærkere modstandere. Men cheftræneren tror på, at Skjold Birkerød kan gøre en god figur i 1. division

“Det bliver superspændende. Jeg tror på, at vi kan lege med, selv om vi selvfølgelig vil blive matchet på en helt anden måde end i dag. Vi kommer til at tabe nogle kampe, for vi er stadig et ungt hold, og vi laver fejl. Men vi kommer ikke til at tabe alle kampe, og vi bliver ikke nummer sidst,” bebuder Thomas Lesly Rasmussen.

Sejrschampagne trods 0-0 mod Frederiksværk.
Sejrschampagne trods 0-0 mod Frederiksværk.

Trup skal forstærkes
Han vurderer, at den nuværende trup, som har en gennemsnitsalder på 20 år, skal forstærkes.

“Vores nuværende trup er ikke bred nok, og vi mister et par spillere, som stopper på grund af udlandsrejse og manglende tid, så vi skal have fat i fire-fem nye spillere,” siger Thomas Lesly Rasmussen.

Der rykker to hold op for hver af de to puljer i Kvinde-DS, som nedlægges efter sommerferien. I pulje 1 kæmper Hillerød og Raklev om den anden plads, og i pulje 2 har Vildbjerg og Aalborg Freja sikret sig oprykning.