Brøndby raser: Kan ikke rykke op trods tredjeplads i Kvindeserien

0
1114
Urimeligt og grotesk, mener Brøndbys U18 DM-træner Rene Nielsen om at klubben ikke kan rykke op fra Kvindeserien.
Urimeligt og grotesk, mener Brøndbys U18 DM-træner Rene Nielsen om at klubben ikke kan rykke op fra Kvindeserien.
Urimeligt og grotesk, mener Brøndbys U18 DM-træner Rene Nielsen om den manglende oprykning.

Trods en tredjeplads i den sjællandske Kvindeseries forårsturnering er Brøndbys andethold blevet udelukket fra at rykke op i den nye Kvindeserie Øst, som erstatter Kvinde DS-ligaen i næste sæson.

Årsagen er, at holdet meldte afbud til en kamp i efteråret 2012. Det sker på trods af, at forårs- og efterårsturneringerne i Kvindeserien er uafhængige af hinanden, og det har i den grad tændt vreden i Brøndby.

”Jeg har virkelig ondt af de piger, som det her går ud over. Vores piger træner seks træningspas om ugen, de har kvalificeret sig til oprykning, og så skal de opleve, at de bliver bortdømt på grund af en regel, der, såvidt jeg ved, kun gælder for Kvindeserien. Det er urimeligt,” siger Brøndbys U18 DM-træner Rene Nielsen.

Brøndbys kvindeseriehold består primært af spillere fra 3F- og U18 DM-truppen, der ikke får så meget spilletid på førsteholdet. De har i foråret spillet sig til en tredjeplads med 28 point efter ni sejre, en uafgjort, fire nederlag og rækkens bedste målscore på 48-25. Holdet sluttede fire point efter vinderen B73 Slagelse, men må nu overlade den ene af fire oprykningspladser til Holbæk B&I, der sluttede på femtepladsen med 19 point – ni point efter Brøndby.

”Vi meldte afbud til en kamp i efteråret, fordi vi ikke kunne stille et lovligt hold. Kampen lå nemlig samtidigt med kampe for 3F- og U18 DM-holdene. Det er så det, der rammer os nu – efter en helt ny turnering. Moralen må jo så være, at næste gang en klub står i samme situation, så skal man vælge at stille et ulovligt hold, fremfor at melde afbud. Det koster nemlig kun en bøde og så kan man stadig rykke op. Det er grotesk,” mener Rene Nielsen.

Brøndby har klaget til DBU Sjælland, men har fået afslag på klagen. FODBOLD FOR PIGER har bedt DBU Sjælland om en kommentar til sagen. En foreløbig melding fra DBU Sjælland lyder på, at reglen om at man ikke kan rykke op efter udeblivelse er den samme for både herre- og kvindeserien. Begge steder gælder den for et helt turneringsår. Forskellen er bare den, at kvinderne spiller en halvårlig turnering, mens mændenes turnering er helårlig.