DBU: Derfor kan Brøndby ikke rykke op fra Kvindeserien

0
900
Brøndby blev nummer tre i Kvindeserien, men må overlade oprykkerpladsen til Holbæk på femtepladsen.
Brøndby blev nummer tre i Kvindeserien, men må overlade oprykkerpladsen til Holbæk på femtepladsen.
Brøndby blev nummer tre i Kvindeserien, men må overlade oprykkerpladsen til Holbæk.

Det er en velkendt regel, der er er identisk med de regler, der gælder for herrehold.

Sådan lyder en af forklaringerne fra DBU Sjælland til sagen om Brøndbys Kvindeseriehold, der er blevet udelukket fra oprykning til den tredjebedste række, Kvindeserie Øst, fordi holdet meldte afbud til en kamp i efterårsturneringen 2012.

Brøndby raser over udelukkelsen, som klubbens U18 DM-træner Rene Nielsen finder urimelig, fordi efterårs- og forårsturneringen er uafhængige af hinanden. Men DBU Sjælland forsvarer afgørelsen, som ”sikrer at kvinderne på højeste niveau følger samme rammer og regler som herreholdene,” som unionen skriver i et svar til FODBOLD FOR PIGER.

Vi bringer her hele svaret fra DBU Sjælland:

”Det som er gældende for Herrehold fra fx Sjællandserien som spiller helårsturnering er, at ”Hold, der udebliver fra en kamp, kan ikke blive puljevinder og/eller kan ikke kvalificere sig til oprykning”.

Da kvindeserien blev oprettet og den blev ½ årlig, blev det besluttet at samme regler skal gælde indenfor turneringsåret I den højeste række for kvinder, hvor holdene spiller om oprykning til en DBU række.

Reglen er:

§ 11.11 For hold i Kvinde Serien er forholdet i § 11.10 skærpet, således at holdet normalt ikke vil være oprykningsberettiget i foråret. En ansøgning om dispensation skal i dette tilfælde være indgivet senest tre hverdage efter udeblivelsen.

Det er ikke en ukendt regel – reglen sikrer at kvinderne på højeste niveau følger samme rammer og regler som herreholdene.

Brøndbyernes IF meldte afbud fredag eftermiddag til kampen i kvindeserien. DBU Sjælland har noteret sig at klubbens hold i samme weekend i kvindeserie 1 havde fået deres kamp udsat mod Herstedøster. Der burde i så fald være en del spillere til overs. Det skal oplyses at i øvrige weekender spiller begge hold uden problemer.

Jf. turneringreglementet § 11.11, udeblev Brøndby fra kamp i efteråret 2012, hvilke gav Brøndby et oprykningsforbud i foråret 2013. Dette påbud har været påført holdet allerede inden første kamp spilles i foråret 2013.”

Læs også: Brøndby raser: Kan ikke rykke op trods tredjeplads i kvindeserien