EM-kvindernes råd til piger, der drømmer om landsholdet: Hold fast i glæden ved fodbold

0
1293
Træn 100 procent hver gang du træner, lyder et Theresa Nielsens råd. Foto: Andrea Trolle
Træn 100 procent hver gang du træner, lyder et Theresa Nielsens råd. Foto: Andrea Trolle
Træn 100 procent hver gang du træner, lyder et Theresa Nielsens råd. Foto: Andrea Trolle

Du skal være ambitiøs, du skal passe din træning – og  du skal holde fast i glæden ved at spille fodbold.

Sådan lyder nogle af de gode råd fra det danske EM-landshold til fodboldpiger, der drømmer om at komme på landsholdet.

Kvindelandsholdet spiller onsdag åbningskamp ved EM-slutrunden i Sverige, og som optakt til slutrunden har DBU lavet et miniportræt af alle EM-spillerne, som blandt andet svarer på spørgsmålet: ”Mit råd til piger, der drømmer om at komme på landsholdet”.

FODBOLD FOR PIGER har her samlet de mange gode råd. Du kan læse mere om EM-truppen på DBUs særlige EM-side her.

Stine Lykke Pedersen, målmand, Brøndby:

”Træn, træn og træn – men ha det sjovt samtidig. Med alle de timer du skal bruge på fodbolden, må det ikke være en sur ting at skulle til træning. Lev for fodbolden, men sørg for også at have andre ting i din hverdag, du kan trække positiv energi fra når fodbolden ikke lige fungerer. Derudover er det vigtigt at du har en forståelse og støtte fra venner og familie både når det går godt, men specielt når tingene ikke lige lykkedes som man gerne vil det skal”.

Cecilie B. Sørensen, målmand, B93-HIK-Skjold:

”Bliv ved med at tro på dig selv, lige meget hvad andre fortæller dig. Og så husk, at du begyndte at spille fodbold, fordi det var sjovt. Det skal stadig være sjovt”.

Line Røddik Hansen, forsvar, Tyresö FF:

”Nyd at spille fodbold og husk altid på glæden ved fodbolden, vær dog målrettet og ambitiøs. Turde gå efter dine mål og yde det ekstra for nå så langt du overhovedet kan”.

Christina Ø. Ørntoft, forsvar, Brøndby:

”Gå efter dine drømme, husk at træne, selvom du skulle være rigtig god på dit hold eller i din årgang – man kan altid blive bedre”.

Theresa Nielsen, forsvar/midtbane, Brøndby:

”Træn 100 % hver gang du træner. Træn for at blive bedre. Husk glæden ved at spille fodbold”.

Janni Arnth Jensen, forsvar, Fortuna Hjørring:

”Talent er ikke nødvendigvis det vigtigste – men derimod kan motivation, glæde, vilje og ærgerrighed gøre at man kan nå langt som fodboldsspiller. Nyd at træne og ha´ det sjovt med det”.

Line S. Jensen, forsvar, Fortuna Hjørring:

”Tro på sig selv og brug sin vilje til at træne og selvtræne. Derudover være klar på at fravælge nogle ting, som familie, venner, fester og andre ting”.

Katrine S. Pedersen, midtbane, Stabæk:

”Sæt dig høje mål, træn bedre og mere end dine medspillere/modspillere og bevar den barnlige glæde ved fodbolden. Fodbold er verdens sjoveste leg, og ingen skal bilde dig noget andet ind”.

Mariann Gajhede Knudsen, midtbane, Linköping FC:

”Man kommer langt med vilje og træningsflid. (Træn mere end alle andre)”.

Julie Rydahl Bukh, midtbane, Brøndby:

”Lysten og talentet betyder meget, hårdt arbejde og meget træning gør forskellen…Men husk at bevare glæden og passionen.”

Nanna Christiansen, midtbane, Brøndby:

”Elsk at træne, træn 100 % hver eneste gang, træn for at blive bedre og spil for at vinde også til træning. Det skal være sjovt”.

Sofie Junge Petersen, midtbane, Fortuna Hjørring:

”Leg med bolden når du kan komme til det. Jonglér, spil op ad en mur, øv finter m.m. Det er både sjovt og giver en god teknik. Jeg kan høre, at der er begyndt at komme mange skoler rundt omkring i Danmark, hvor der er mulighed for morgentræning. Jeg fik først morgentræning i gymnasiet, men jeg ville ønske, at muligheden havde været der i folkeskolen. Så grib chancen for morgentræning hvis den er der – det er sjovt at få lov til at spille ekstra fodbold!”.

Mia Brogaard, midtbane, Brøndby:

”Du skal træne meget og være på 100 % til hver træning. Det er hårdt arbejde, men det belønner sig med en masse gode oplevelser og forhåbentlig mange titler”.

Sine Hovesen, midtbane, Fortuna Hjørring:

”Vær parat til at tilsidesætte familie og venner til fordel for træning og kamp. Træn MEGET og seriøst. Sæt pris på glæden og kærligheden til fodbolden”.

Pernille Harder, angriber, Linköping FC:

”Man skal være villig til at træffe beslutninger, hvor fodbolden er førsteprioritet. Behold glæden ved fodbolden, men husk at klø på og hold hovedet højt, også i de perioder det ikke er sjovt. Træning afgør om du bliver til noget”.

Katrine Veje, angriber, LdB FC Malmö:

”Træn, træn, træn, have troen på sig selv og have tålmodighed. Alt behøver ikke gå så stærkt”.

Nadia Nadim, angriber, Fortuna Hjørring:

”Arbejd hårdt og tro på, at alt kan lade sig gør, for det kan det!!!”.