Farums U15-piger hentede sølv ved Gothia Cup

2
635
Farum og Austin stillede op til fællesfoto efer finalen, som Austin vandt.
Farum og Austin stillede op til fællesfoto efer finalen, som Austin vandt.
Farum og Austin stillede op til fællesfoto efter U15 B-finalen, som Austin vandt.

Farum Boldklubs U15-piger havde sølvmedaljer rundt om halsen, da de forleden kom hjem fra verdens største ungdomsstævne for fodboldspillere, Gothia Cup i Göteborg i Sverige.

I konkurrence med 111 U15-hold spillede Farum sig frem til B-slutspillet, hvor der deltog 56 hold. Her kæmpede Farum sig med sejre på 3-0, 5-0, 4-1 og 7-6  videre til finalen, hvor det dog blev til et nederlag på 4-0 til Austin Lonestars fra Texas.

“De kom med større aggressivitet og et højere tempo end os, vi var klart mere mærkede efter en lang uge end de var,” siger Farums træner Thøger Østberg.

Farum havde pudsigt nok mødt Austin i en træningskamp umiddelbart før Gothia Cup, hvor texanerne gjorde nogle dages stop i Danmark inden turen til Sverige.

“Her spillede vi en meget lige kamp, men i finalen i Gothia kunne vi desværre ikke matche dem, så det var helt fortjent de vandt. Lige nu er pigerne naturligvis skuffede – men når de lige er kommet sig over skuffelsen er jeg sikker på de bliver meget stolte af deres sølvmedaljer”.

Som en del af fodboldturneringen afholdes en kæmpe åbningsceremoni med omkring 50.000 tilskuere. Her var Farum blevet valgt til at gå indmarch for Danmark.

”Vi har fået spillet en masse god fodbold, gået indmarch til åbningsceremonien og set landskampen mellem Danmark og Finland, så det har helt igennem været en fantastisk uge,” siger Thøger Østberg.

2 COMMENTS

    • Hej Jesper
      Godt spørgsmål. Begge stævner kan jo ikke være lige store. Problemet er, at både Norway Cup og Gothia Cup kalder sig verdens største ungdomsfodboldstævne, og de har begge nogenlunde samme antal deltagende hold – ca. 1500-1600 – så jeg har ikke lige kunnet afgøre, hvem der var størst, men har i stedet bare viderebragt de informationer, som jeg har fået om stævnerne. Jeg burde nok bare have kaldt stævnerne for “et af verdens største”. vh Steen Trolle / FODBOLD FOR PIGER