Svenskerne giver danske medier baghjul i EM-dækning

2
1038
De svenske aviser varmede massivt op til åbningskampen mellem Sverige og Danmark.
De svenske aviser varmede massivt op til åbningskampen mellem Sverige og Danmark.
De svenske aviser varmede massivt op til åbningskampen mellem Sverige og Danmark.

Øh hvad, spiller Danmark EM i Sverige?

Sådan må en del danskere, der følger med i sportsnyhederne i de danske aviser, reagerer i disse dage. For kvindernes europamesterskab i fodbold får minimal dækning i flere danske medier, som midt mellem den massive omtale af Tour de France og Nicklas Bendtners mulige klubskifte, kun har levnet plads til få linjer om det danske kvindelandshold.

Der er heller ingen dansk tv-station, som har valgt at sende fra kampe fra EM. I stedet må danske tv-seere tune ind på Eurosport, som følger EM og som onsdag aften viste åbningskampen, hvor de danske kvinder overraskende spillede 1-1 mod Sverige, der er en af EM-favoritterne.

Den minimale danske dækning er blevet et tema i de svenske aviser, som skriver at de danske spillere er skuffede over mediedækningen i Danmark.

”Det er trist, at de danske medier ikke følger os mere. Men vi må jo vise nogle resultater,” lyder det blandt andet fra den danske målvogter Stina Lykke til Expressen.se

Mens de danske medier har sat EM-dækningen på vågeblus, så går flere svenske medier nærmest EM-amok. FODBOLD FOR PIGER var onsdag i Göteborg for at se åbningskampen, og her kunne vi blandt læse 11 siders EM-optakt i GT Expressen, som brugte hele otte sider på optakt til kampen Sverige-Danmark, herunder fire siders analyse af, hvordan Sverige skulle angribe og forsvare sig mod danskerne.

I Göteborg mødte vi dog også Fyens.dk, som har valgt at sende en journalist til EM, ligesom Politiken har sendt sin fodboldredaktør Søren Olsen til Sverige for at følge de danske kvinder. EM dækkes desuden indgående af 3f.dk/fodbold, som har to reportere i Sverige.

Hvad mener du – er du tilfreds med EM-dækningen i de danske medier? Giv dit bud – herunder eller på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

EM fylder meget i Sverige i disse dage.
EM fylder meget i Sverige i disse dage.

2 COMMENTS

  1. FREMRAGENDE INDSATS mod Sverige. Højt tempo, god boldomgang, individuelle kvaliteter, fine pasninger. 16. 000 på lægterne

    Godt vi har Eurosport – men en skændsel at danske medier fortsætter med at ignorere kvindefodbold.

    Og DBU – 5. 000 for en puljesejr – en joke. Især da, når der satses så fint på udviklingen af subeliten og futurespillere a la drengene (se Tipsbladets 5 siders artikel om U-16 landsholdet, drenge forstås).

    Kom nu de sidste trin medier og DBU. Penetrér! Tear down these walls!Så kommer den danske Holger (og konen) også på lægterne. Det er en dannelsesproces, som har brug for cool cash investments.